Μία άγνωστη έκδοση στο ευρύ Αιγυπτιώτικο κοινό, αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καφάβη, με τίτλο “Το ποιητικό Αλφάβητο”, έγινε χθες Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια , κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συμποσίου “Καβάφεια 2017”.

Πρόκειται για μία σπάνια συνολική ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Καβάφη η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά στη Ρουμανία το 2011, από τον εκδοτικό οίκο Ομόνοια.  Περιλαμβάνει 24 ποιήματα όσα και τα γράμματα του Ελληνικού Αλφάβητου, τα οποία είχαν εκδοθεί στα Ρουμανικά, Γερμανικά και Σλαβικά. Στην έκδοση της εν λόγω συλλογής συνέβαλλε εξολοκλήρου η κ. Αικατερίνη Μπελαφάντη – Σοφιανού, η οποία διατηρεί άρρηκτες σχέσεις με τον Ελληνισμό Αιγύπτου και Ρουμανίας.

Την παρουσίαση του παραπάνω έργου έκανε η Γενική Διευθύντρια του Ρουμανικού εκδοτικού Οίκου “Ομόνοια”, κ. Έλενα Λαζάρ, ενώ σε αυτό αναφέρθηκαν επίσης, σε ομιλίες τους, οι κ.κ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου Τουντόρ Ντινού καθώς και ο Κοσμήτορας Σχολής Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνίας ,του ιδίου Πανεπιστημίου, Λίβιου Φράνγκα.

 

Αρέσει σε %d bloggers: