Με ιδιαίτερη προσμονή και σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης , μεταξύ των Ελλήνων Αιγυπτιωτών και μελών των  Ελληνικών Σωματείων σε όλη τη χώρα, θα εορταστεί  η φετινή  75η Επέτειος των ιστορικών Mαχών  του Ελ Αλαμέιν, που θα πραγματοποιηθεί  μεθαύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου, εκεί όπου μεταξύ άλλων επισήμων αναμένεται να παρευρεθεί  και ο Έλληνας  Υπουργός Εθνικής  Άμυνας , Πάνος Καμμένος.

Ειδικότερα τη φετινή χρονιά, πριν την εθνική τελετή, θα προηγηθεί διεθνής τελετή που συνδιοργανώνεται με τις  Αιγυπτιακές  στρατιωτικές Αρχές  στο κοινοπολιτειακό μνημείο με προγραμματισμένη ώρα έναρξης  08:30 το πρωί του Σαββάτου.

Στην εν λόγω  τελετή θα παραστούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από την Αιγυπτιακή πλευρά και έχουν προσκληθεί οι Υπουργοί Ενικής  Άμυνας πολλών χωρών.

Ειδικότερα όσον αφορά την Εθνική τελετή, αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό τοπικό Μνημείο στις  15:30 της ίδιας ημέρας , αφού ολοκληρωθούν οι δραστηριότητες  που έχει προγραμματίσει η Αιγυπτιακή πλευρά.

Επίσης αναμένεται  να  παραστούν η  ΑΕ  Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Μιχάλης  Διάμεσης , ενώ έχουν προσκληθεί ακόμη η ΑΘΜ  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  κ. κ. Θεόδωρος Β’, ο Πρέσβης της Κύπρου καθώς και άλλων χωρών που εδρεύουν στο Κάιρο, βετεράνοι των μαχών, εκπρόσωποι Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών και μέλη διαφόρων Συλλόγων Παλαιών Πολεμιστών.

Ιδιαίτερα έντονη προβλέπεται να είναι η παρουσία των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας, των Σχολών Αμπετείου και Αχιλλοπουλείου , των Ελληνικών εκπαιδευτηρίων Αλεξανδρείας, με εκπροσώπους και μαθητές τους, καθώς και  Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων / παράρτημα αποδήμων Αιγύπτου, Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Αρέσει σε %d bloggers: