Σας θυμίζουμε την…
21/10/2017
Πρόσκληση σε ένα φίλο απ’τα παλιά
23/10/2017
Show all

Με φροντίδα της Ε.Κ.Κ και δεύτερη νηπιαγωγός στο Αχιλλοπούλειο

Το έντονο ενδιαφέρον της για την παιδεία στο Κάιρο, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τα τελευταία χρόνια,το έχει αποδείξει με πολλούς και ποικίλους τρόπους.

Είναι διαπιστωμένο και ευρύτερα γνωστό ότι σχεδόν μια εξαετία το νηπιαγωγείο απασχολεί συμβασιούχο εκπαιδευτικό της Ε.Κ.Κ., καθώς το νόμιμο ωράριο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε αυτόν τον τομέα δεν κάλυπτε τις πραγματικές ανάγκες των μικρών Αιγυτπιωτών .

Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική Κοινότητα δεν ζητά απόσπαση νηπιαγωγών από την Ελληνική Πολιτεία, αλλά επιβαρύνεται η ίδια όλο το οικονομικό βάρος.

Φέτος που στα προνήπια και νήπια υπάρχουν 15 παιδάκια συνολικά και μερικά από αυτά δεν γνωρίζουν καθόλου την Ελληνική Γλώσσα , η Διοικητική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας με εισήγηση της σχετικής εφορείας Εκπαιδευτηρίων, έκανε ένα πιο τολμηρό βήμα.

Πήρε την πρωτοβουλία να προσθέσει στο δυναμικό του νηπιαγωγείου δύο εξ Ελλάδος πρόσωπα. Συγκεκριμένα την κ. Νικολέττα Καπράλου που άρχισε από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους  να έχει την ευθύνη του νηπιαγωγείου, καθώς είχε υπηρετήσει σε αυτό και παλαιότερα , και σε λίγες ημέρες αναμένεται η κ. Δέσποινα Σαρμαδοπούλου να αναλάβει τα καθήκοντα της.

Οι δύο παραπάνω εκπαιδευτικοί με τη βοήθεια της κ. Μαρίας Πετράκη – Χαλκιά, θα έχουν μεγάλο αγώνα να δώσουν καθώς στην πλειοψηφία τους τα παιδάκια δεν έχουν την Ελληνική ως μητρική γλώσσα, η βοήθεια στο σπίτι είναι σχεδόν – στα περισσότερα – ανύπαρκτη, οπότε όλη η εργασία θα πρέπει να γίνει εντός των ωρών του σχολείου.

Η Ελληνική Κοινότητα στο Δημοτικό έχει μόνο μια έλλειψη που θα την καλύψει επίσης πολύ σύντομα η ίδια.

 

Αρέσει σε %d bloggers: