Με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη συναντήθηκε, στις 7 Νοεμβρίου, στην Αθήνα ο Αιγύπτιος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Τάρεκ Καμπίλ, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης και συζήτησης επί  διμερών σχέσεων, παρουσία του Αιγύπτιου πρέσβη στην Ελλάδα Mωχάμεντ Φαρίντ Μονίμπ και αντιπροσωπείας.
.
.

      

Στο επίκεντρο των  συζητήσεων των δύο ανδρών, βρέθηκαν οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου οι οποίες σημειωτέον βρίσκονται στο καλύτερο τους σημείο και φάση δυναμικής ανόδου, στα πλαίσια της συνολικής ενίσχυσης και της συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ.Γιάννης Δραγασάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα ολοκληρώνει το Πρόγραμμα της και τερματίζει σύντομα το καθεστώς επιτροπείας. Σε αυτήν λοιπόν τη νέα φάση της, όπου πλέον θα μπει η χώρα, η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας είναι αναγκαία, με παράλληλες όσο και βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο μια νέα βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας αντιπρόεδρος τόνισε την σημασία της Αιγύπτου ως εταίρου της Ελλάδας αλλά και ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχής, τονίζοντας ιδιαίτερα τις προοπτικές που διανοίγονται στις διμερείς συναλλαγές.

Σημείωσε δε ότι, Ελλάδα και Αίγυπτος συνιστούν ισχυρούς διαμετακομιστικούς κόμβους σε παγκόσμιο επίπεδο,, τονίζοντας ότι η συντονισμένη συνεργασία τους, μπορεί να επιφέρει αμοιβαία οφέλη, φέρνοντας ως παράδειγμα τις προοπτικές που υπάρχουν στον τομέα της ενέργειας.
Σε αυτό το σημείο ο κ.Γιάννης Δραγασάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Αίγυπτο οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε έργα υποδομών αλλά και σε άλλους τομείς, όπως λ.χ. στην κατασκευή Μετρό και σε ενεργειακά κέντρα.
Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Τεράκ Καμπίλ αφού έκανε μνεία στο άριστο επίπεδο σχέσεων των δύο χωρών, επεσήμανε τις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, στον τομέα των μεταφορών κι αυτόν του Logistic αλλά και τις ευκαιρίες επενδυτικών δραστηριοτήτων Ελληνικών επιχειρήσεων, στους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών.
Αρέσει σε %d bloggers: