Ελλάδα-Αίγυπτος “επενδύουν” στη φιλία και το μέλλον τους!
10/11/2017
Κάιρο, εσπερινός Αγίου Νεκταρίου
11/11/2017
Show all

Παρούσα και η δεύτερη νηπιαγωγός στην Αχιλλοπούλειο Σχολή, με φροντίδα της Ε.Κ.Κ.

Ανέλαβε επίσημα, πλέον, από την Τρίτη 7 Νοεμβρίου τα καθήκοντά της η Δέσποινα Σαρμαδοπούλου, η νέα (δεύτερη κατά σειρά) Νηπιαγωγός της Αχιλλοπουλείου Σχολής, επιβεβαιώνοντας έτσι έμπρακτα μια ακόμα φορά, το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αφού λόγω αδυναμίας της Ελληνικής Πολιτείας να συνδράμει με αποσπάσεις εκπαιδευτικών, η Ε.Κ.Κ. ανέλαβε μια τολμηρή πρωτοβουλία, να επιβαρυνθεί η ίδια το οικονομικό κόστος κι αυτής της τοποθέτησης.

Έτσι, λοιπόν, μετά την πρώτη νηπιαγωγό Νικολέττα Καπράλου, που ξεκίνησε από την αρχή της σχολικής περιόδου, έτσι και η Δέσποινα Σαρμαδοπούλου, θα έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν και να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, με την βοήθεια της κ. Μαρίας Πετράκη-Χαλκιά, στις ανάγκες του Νηπιαγωγείου στο οποίο φοιτούν (προνήπια και νήπια) συνολικά 15 παιδάκια.

Αξίζει να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι η προσπάθεια των παραπάνω εκπαιδευτικών θα είναι επίπονη και δύσκολη, αφού στην πλειοψηφία τους τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου δεν έχουν, παρ’ ότι Αιγυπτιώτες, ως μητρική της Ελληνική γλώσσα και η βοήθεια στο σπίτι στα περισσότερα από αυτά είναι σχεδόν ανύπαρκτη, οπότε όλη η εργασία θα πρέπει να γίνει εντός του Νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekkairo.org χθες η Δέσποινα Σαρμαδοπούλου παρουσιάσθηκε και ενημερώθηκε από την  Εφορεία Εκπαιδευτηρίων της Ε.Κ.Κ. για τα νέα της καθήκοντα, παρουσία του Προέδρου κ. Χρήστου  Καβαλή, ο οποίος αμέσως μετά της ευχήθηκε εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, το “Καλώς όρισες”.

Αρέσει σε %d bloggers: