Πρωτάθλημα στη μνήμη Στέλλας Κυριάζη, διοργανώνει ο Π.Α.Ο.Κ !
11/11/2017
… Βίον ανθόσπαρτον …
11/11/2017
Show all

Μονοήμερη δράση του Προσκοπείου Καΐρου στο ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου

Το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στο παλαιό Κάιρο, πλημμύρισε ξαφνικά, πριν λίγες ημέρες, ήταν οι  χαρούμενες παρουσίες και φωνές, από τους προσκόπους Καΐρου, που πραγματοποίησαν μονοήμερη δράση στο φυσικό περιβάλλον, με επίσκεψη στο νέο Μουσείο του μοναστηριού, εκεί όπου με γρίφους και δοκιμασίες συγκέντρωναν πληροφορίες και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τον Άγιο Γεώργιο, που σημειωτέον θεωρείται “Προστάτης Άγιος των Προσκόπων”.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, τα μέλη της 1ης Ομάδας προσκόπων Καΐρου(παιδιά ηλικίας 11 έως 15 χρονών)του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καΐρου, με την καθοδήγηση της Αρχηγού τους Ναταλί Σαΐντ  αλλά και την υποστήριξη των κ.κ. Ανδρέα Γιόσρι (Αρχηγού Συστήματος) και Γιώργου Αγγελίδη (Υπαρχηγού Συστήματος) είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σχετικά με την ιστορία του Μοναστηριού.

Τόσο τα ενθουσιασμένα παιδιά όσο και οι επικεφαλείς τους, βρέθηκαν έξω από την πόρτα του Μοναστηριού, εκεί όπου τους υποδέχθηκε, εκ μέρους του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεόδωρου, ο πατήρ Ραφαήλ ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε να ξεναγήσει τους ενθουσιασμένους νεαρούς επισκέπτες στους εσωτερικούς χώρους της Μονής.

Αποκαμωμένοι,πλην όμως ικανοποιημένοι, οι νεαροί πρόσκοποι αφού τελείωσαν το φαγητό τους στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον τάφο της αείμνηστης Στέλλας Κυριάζη (Μεγάλη Ευεργέτιδα και Μητέρα των Προσκόπων Καΐρου) εκεί όπου τοποθέτησαν λουλούδια ως λιγοστή ένδειξη αγάπης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης και ακολούθως άκουσαν με ευλάβεια την σύντομη ομιλία του Αρχηγού τους  Ανδρέα Γιόσρι, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη αγάπη και την προσφορά της αείμνηστης Στέλλας στους προσκόπους.

 

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: