Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με θλίψη την πορεία και, κυρίως, τη συμπεριφορά του κ.Νικ. Κάτσικα ο οποίος” τυφλωμένος” από το πρoσωπικό του και μόνο συμφέρον, προσπαθεί απεγνωσμένα και με κάθε τρόπο, να βαφτίσει τις δικές του ανάγκες (και όποιες κρυφές του φιλοδοξίες…) κάτι, περίπου, ως… εθνική υπόθεση!

Για αυτό, διαδίδει καθημερινά, συστηματικά και με απύθμενο θράσος αναπαράγει φήμες και δεκάδες ψέματα, δηλητηριάζοντας τις σχέσεις μεταξύ των Αιγυπτιωτών, εμπλέκοντας στα ύποπτα σχέδια του το Πατριαρχείο  Αλεξάνδρειας και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Είναι μάλιστα τόσο τυφλωμένος από το συμφέρον και τις κρυφές του φιλοδοξίες ο κ.Νικ. Κάτσικας που δεν έχει, ίσως, αντιληφθεί ότι η ύποπτη και απαράδεκτη συμπεριφορά του όλο αυτό το διάστημα, προσβάλει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την ιδιότητα του ως ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά και όσους τον επέλεξαν για την θέση του αντιπροέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, του καθηγητή Μουσικής της Αμπετείου, ως καθηγητή Βυζαντινής μουσικής και, μέχρι πρότινος, για αυτήν του πρώην ψάλτη.

Επειδή, λοιπόν, η διχαστική συμπεριφορά και τα σχέδια του κ. Νικ. Κάτσικα σιγά-σιγά γίνονται, πλέον, αντιληπτά από όλους, καθώς χρησιμοποιεί (και συντηρεί από την δική του Ιστοσελίδα) το σήριαλ “Κάτσικας εν Αιγύπτω”  προ ημερών ενέπλεξε για ένα εντελώς άσχετο θέμα και την Ελληνική Κοινότητα Καίρου φτάνοντας να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της κ.Χρήστο Καβαλή ως..ανθέλληνα!

Σε αυτό το σήριαλ, κατασκεύασε μια ακόμα δήθεν αδικία σε βάρος του, “ανακαλύπτοντας” στη νοσηρή του φαντασία έναν κάποιο Κοινοτικό Επίτροπο, ο οποίος (τάχα) δεν του επέτρεψε να ψάλει, παρ’ότι ο Νικ. Κάτσικας γνώριζε και αδιαφόρησε για τον εσωτερικό εκκλησιαστικό κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο τέτοιο δικαίωμα απαγόρευσης, έχει μόνο ο επίσημος Κοινοτικός Πρωτοψάλτης.

Παρ’ όλα αυτά ο κ.ΝΙκ. Κάτσικας επεδίωξε με απαράδεκτο τρόπο σε δύο εκκλησίες να εγκατασταθεί κυριολεκτικά με πειρατικό «ρεσάλτο» στο στασίδι του Πρωτοψάλτη προκαλώντας όπως ήταν φυσικό φασαρία και αναστάτωση μεταξύ των πιστών, με την αγενή συμπεριφορά του εντός του ναού.

Όπως είναι λογικό και προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό, ο Κοινοτικός Επίτροπος παρενέβη ώστε να σταματήσει η αταξία εντός του χώρου της εκκλησίας αλλά και η απρεπή συμπεριφορά του κ. Νικ. Κάτσικα, ο οποίος απειλούσε τους πάντες με το γνωστό του ύφος.

Αν ο κ. Νικ. Κάτσικας ψάχνει ευκαιρίες να προβληθεί και να επιβεβαιωθεί είναι δική του υπόθεση, αν όμως θέλει να επιβάλλει τις θέσεις και τα συμφέροντά του, ψάχνοντας παραθυράκια και ευκαιρίες και να παριστάνει τον ψάλτη σε εκκλησίες της Ελληνικής Παροικίας αυτό είναι κάτι το διαφορετικό και επιβεβαιώνει αυτό που αναρωτιούνται όλοι πλέον ανοικτά στην Ελληνική Παροικία του Καΐρου: Πού τελειώνει, άραγε, ο κατήφορός σας κ Νικ Κάτσικα ;

Αρέσει σε %d bloggers: