Γεύμα ανθρωπιάς στη γιορτή της Στέλλας
17/11/2017
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΪΡΟΥ
20/11/2017
Show all

Εκδρομή στο … παρελθόν, από τους μαθητές της Αμπετείου Σχολής

Ταξίδι στο παρελθόν πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου οι μαθητές της Αμπετείου Σχολής  επισκεπτόμενοι τις Πυραμίδες στη περιοχή Γκίζα, βλέποντας και μελετώντας με θαυμασμό, μνημεία παγκόσμιας αξίας όπως η ”Σφίγγα” η Πυραμίδα του Χέοπα, του Χεφρήνου και Μυκερίνου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές, Μαρία Τουλιά, Αναστάσιος Νίκκας, Αλέξανδρος Μπάσης, Τσιγκιαούρογλου Ευάγγελος με επικεφαλή το διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Παπαθανασίου. Την αποστολή πλαισίωναν η συντονίστρια εκπαίδευσης κ.Κουμαριανού Μαριέττα, καθώς και ο ξεναγός της εκπαιδευτικής εκδρομής, ο Αιγυπτιώτης Θανάσης Αθανασίου.

” Τα παιδιά φάνηκε ότι χάρηκαν από αυτή την εμπειρία καθώς είχαν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να δουν από κοντά μνημεία που συγκαταλέγονται στα εφτά θαύματα του κόσμου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαθανασίου στο ekkairo.org και κατέληξε :

“Τέτοιες εκδρομές εκτός από σημαντικές είναι και απαραίτητο συμπλήρωμα των μαθημάτων που κάνουν τα παιδιά, καθώς συγκαταλέγονται στη βιωματική μάθηση, αφού στο σχολείο αναφερόμαστε, παράλληλα, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αιγυπτιακή Ιστορία”.

Η εκδρομή ξεκίνησε με πολύ κέφι, νωρίς το πρωί γύρω στις 8 μιση και μετά από ένα ταξίδι, περίπου, μιας ώρας το “καραβάνι” μαθητών καθηγητών, συνοδού και ξεναγού έφτασε στην έρημο, εκεί όπου όλοι ένοιωσαν το δέος της πρώτης επίσκεψης απέναντι σε αυτά τα εντυπωσιακά μνημεία…

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν, περιηγήθηκαν και άκουσαν με ιδαίτερη προχοχή τον ξεναγό κ.Αθανασίου ενώ είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά την περιήγηση τουριστών και επισκεπτών με αξιολάτρευτες καμήλες της ερήμου και στο τέλος από τη θέση Πανόραμα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από ψηλά όλα μαζί τα παραπάνω μνημεία, αλλά και να βγάλουν τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: