Άξιοι “πρεσβευτές” της Ελλάδας αποδείχθηκαν οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 με συμμετοχή και άλλων Εθνικών Κοινοτήτων που ζούνε στη χώρα, υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού”.

Το ekkairo.org, η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου, ήταν φυσικά εκεί, είδε και κατέγραψε μοναδικές φωτογραφικές στιγμές, από αυτό το όμορφο όσο και μοναδικό πολιτιστικό γεγονός.

Μαζί, βέβαια, και την αγωνία αλλά και την ικανοποίηση των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών – συνοδών  τους, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Τάσο Αναστασίου, που έζησαν λεπτό προς λεπτό, την σημαντική αυτή εμπειρία.
Τα παιδιά κλήθηκαν να τραγουδήσουν, αλλά και να χορέψουν παραδοσιακούς Ελληνικούς χωρούς, από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αν, λάβουμε υπόψη το παρατεταμένο χειροκρότημα, και έτσι αποζημιώθηκαν για τις προσπάθειές τους, που συντόνισε ο κ.Χάντερ Σουρής.
Ο τόνος της λαμπρότητας της εν λόγω εκδήλωσης, αποδεικνύεται, παράλληλα, κι από το γεγονός ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Πρεσβευτές αρκετών χωρών, ενώ καλύφθηκε και τηλεοπτικά απο το κρατικό “Κανάλι 3”.
Δείτε το εν λόγω ρεπορτάζ και με τηλεοπτικό τρόπο, καθώς και τα παραλειπόμενα στο ”Νέο Φως” της 1ης Δεκεμβρίου.
Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ένα μεγάλο “ΜΠΡΑΒΟ” στους μικρούς μας πρεσβευτές και στους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.
Αρέσει σε %d bloggers: