Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πρωινή Θεία Λειτουργία με αφορμή τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο πανέμορφο παρεκκλήσι της Παναγίτσας στον προαύλιο χώρο του Σπετσεροπούλειου Ιδρύματος, χοροστατούντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου και Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.κ.Νικόδημου, την οποία παρακολούθησαν με ευλάβεια οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων αλλά και πλήθος πιστών.

Είχε προηγηθεί χθες βράδυ, στο ίδιο παρεκκλήσι, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, των Εισοδίων της Θεοτόκου, σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης που καθήλωσε τους πιστούς οι οποίοι είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει το χώρο, ακούγοντας τις υποβλητικές ψαλμωδίες, αλλά και από τη θέα της περιφερόμενης, από τους ιερείς, της ανθοστολισμένης εικόνας της Παναγίας.

Καθηλωμένοι από ευλάβεια οι παρευρισκόμενοι άκουγαν την ανάγνωση του Ευαγγελίου, τους ψαλμούς που πλημμύρισαν κάθε σπιθαμή του ιερού χώρου στο παρεκκλήσι της Παναγίτσας, στην οποία, επίσης, παραβρέθηκε και χοροστάτησε, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου και Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημος.

Ο οποίος, μάλιστα, στο χαιρετισμό του, επικαλούμενος το παράδειγμα των γονέων της Παναγίας που την πρόσφεραν στο Θεό, αναφέρθηκε στην αξία και τους δεσμούς της οικογένειας, που οι Χριστιανοί πρέπει να διαφυλάξουν ως κάτι σπουδαίο και ιερό, αφού στο ευρύτερο περιβάλλον μας συντελούνται τελευταία πολλές και περίεργες, όσο και ανεξήγητες καταστάσεις, που επιδιώκουν να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον Εσπερινό συμμετείχαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος πατήρ Μιχαήλ Ζίγκου, , Ιωακείμ Σκρέτας, Γεώργιος Αθανασίου, Γιούσεφ Τιμών, τους οποίους πλαισίωναν ο Κοινοτικός Πρωτοψάλτης Γιάννης Κούντριας καθώς και ο Αραβόφωνος ψάλτης Τόνυ Τάλαχ. Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μέμφιδος, γνωστοποίησε στους παρευρισκόμενους ότι πλέον την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας στο παρεκκλήσι της Παναγίτσας ανατίθεται επίσημα στον πατέρα Ραφάηλ Κοροβέση.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο χθεσινό Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου, διακρίναμε την Γ.Γ. της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, την Κοινοτική Επίτροπο κα Βίλλυ Πολίτη, τον επίσης Κοινοτικό Επίτροπο κ. Ανδρέα Γιόσρυ, το διευθυντή της Αχιλλοπουλείου κ.Αναστάσιο Αναστασίου, την εκπαιδευτικό στην ίδια σχολή, κα Ελισάβετ Χαριζοπούλου, ενώ στη σημερινή πρωινή Θεία Λειτουργία την Ε.Κ.Κ εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος.

Άξιο λόγου είναι ότι τόσο η σημερινή πρωινή Λειτουργία και κυρίως ο χθεσινοβραδινός Μέγας Εσπερινός έδωσε την ευκαιρία να παρευρεθούν εκπρόσωποι σωματείων καθώς και πλήθος παροίκων που κατέκλυσαν κάθε σπιθαμή του χώρου, μέσα στο παρεκκλήσι.

 

Αρέσει σε %d bloggers: