Ονειρεύομαι την ημέρα που θα έρθουν συμπατριώτες μου Έλληνες επιστήμονες στην Αίγυπτο, για να την βοηθήσουν άμεσα στον τομέα της ενέργειας, της έρευνας και της γεωργίας “αποκάλυψε σε προχθεσινή συνέντευξη του στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας ‘’Αλ Αχράμ’’, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρ.Καβαλής επεσήμανε, επίσης, την βαθειά φιλία των δύο λαών του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού, βασικό συστατικό πάνω στο οποίο οι σημερινές ηγεσίες των δύο χωρών, έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ανάπτυξη, ενδυνάμωση των σχέσεων τους και την κοινή του πίστη ότι, το μέλλον είναι η ανάπτυξη που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, την ασφάλεια και τον αλληλοσεβασμό…

Αξίζει ακόμα να τονίσουμε τις επισημάνσεις του προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ.Χρήστου Καβαλή, όσον αφορά τις  επενδύσεις που έχει δρομολογήσει η Αίγυπτος, το όραμα της για αυτάρκεια προϊόντων, τις ευκαιρίες που δίδονται στους νέους να προοδεύσουν, αλλά και τους ορίζοντες που εμφανίζονται για οικονομικές συνεργασίες και επενδυτικές ευκαιρίες, για Έλληνες επιχειρηματίες και εταιρίες, σε τομείς προτεραιότητας έτσι όπως τις έχει θέσει η παρούσα θητεία του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντ Ελ Φατάχ Ελ Σίσι.

Παράλληλα, όπως τονίζει στην ίδια συνέντευξη του ο κ. Χρήστος Καβαλής, η προνομιακή σχέση και ο ρόλος της Ελλάδας ως χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα από την Αίγυπτο, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί, μέσω της Ελλάδας, επενδυτικά προγράμματα και επιδοτήσεις της Ε.Ε. σε καίριους τομείς που θα επιταχύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Δείτε βίντεο με δηλώσεις του προέδρου κ.Χρ.Καβαλή και τι νιώθει για την Αλεξάνδρεια

Αρέσει σε %d bloggers: