Αντί για 15 ημέρες όπως είχε δεσμευθεί δημόσια ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Ν. Βαδής, χθες, με καθυστέρηση 9 επιπλέον ημερών, αποφάσισε εντελώς μόνος του και ξαφνικά, να μας ανακοινώσει, δια μέσω της γνωστής… Ιστοσελίδας του αντιπροέδρου του ότι, το Κέντρο θα εξακολουθήσει να παραμένει (άγνωστο για πόσο ακόμα) κλειστό, αλλά ακόμα και όταν αυτό ανοίξει, θα λειτουργεί πλέον με ακατάλληλο και αυθαίρετο ωράριο, δηλαδή, από τις 8π.μ. έως τις 5μ.μ.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Προέδρου του Κέντρου, κ. Ν Βαδή το κέντρο θα έκλεινε εξ αιτίας εργασιών ανακαίνισης της κουζίνας του, αυτό όμως δεν προκύπτει και δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, καθώς αρκετοί πάροικοι που επισκέφθηκαν το χώρο δε διαπίστωσαν παρά μόνο κλειστές πόρτες και πουθενά υλικά, εργαλεία  και δραστηριότητα που μαρτυρούν έργα!

Εντελώς συμπτωματικά, αξίζει να θυμίσουμε εδώ ότι πλησιάζει επίσης η ημερομηνία που θα έπρεπε να καλέσει τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου σε δημόσια συζήτηση ο Πρόεδρος κ. Βαδής όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε ρητά και δημόσια στην ανοικτή συνάντηση της κοινότητας στις 24.10.2017 λέγοντας ότι αυτό θα γίνει το Νοέμβριο κάτι που επανέλαβε άλλωστε και με άρθρο του στο Πυραμίς !!

Τελικά η απορία και το ερώτημα που πλανάται είναι, πότε θα γίνει επιτέλους αυτό, ήδη ο Νοέμβρης τελειώνει και σε λίγο ο κ. Βαδής θα επικαλεσθεί ανάγκες και θα χρειασθεί να ξαναφύγει πάλι, οπότε η πορεία και η δικαιολογία των (δήθεν) έργων συνεχίζονται…

Είναι κοινό μυστικό πως το Ε.ΚΕ.Κ αντιμετωπίζει πολλά θέματα που πότε δε συζητήθηκαν δημόσια, τόσο με την ξαφνική αλλαγή του Προέδρου του κ. Μ. Δαμουλάκη όσο και με την εγγραφή Ελλήνων μελών, και με την ολιγωρία του Δ.Σ, να προχωρήσουν στην άμεση αλλαγή του καταστατικού του, μέχρι που άλλαξε ο νόμος των σωματείων αλλά και για πολλά άλλα που διαδίδονται.

Ώρα λοιπόν είναι να γίνει μια τέτοια συζήτηση για τον περιορισμό των διάσπαρτων πληροφοριών που δίνουν τροφή στους καλοθελητές να καλπάζει η φαντασία τους.

Τα σωματεία πρέπει να συνεχίζουν την ιστορική τους πορεία, και φυσικά οι διοικήσεις των σωματείων αυτών δηλαδή τα Δ.Σ τους, έχουν την ιστορική ευθύνη της πολιτικής που χαράζουν.

Δεν είναι, όμως, σωστή και υπεύθυνη, για παράδειγμα, η απόφαση των ανθρώπων που διοικούν το Κέντρο να ανοίγει το Ε.ΚΕ.Κ (από 8 π.μ. έως 5 μ.μ.) σε ώρες εντελώς ακατάλληλες, αδιαφορώντας αν το ωράριο λειτουργίας του σε αυτές τις ώρες, που η παροικία εργάζεται ή σπουδάζει ή ακόμα όταν οι νοικοκυρές μαγειρεύουν για τις οικογένειες τους, ασφαλώς, μόνο προς όφελος της παροικίας δεν μπορεί να είναι, αντιθέτως λειτουργεί σε βάρος τους!

Ίσως επιχειρηματικά να νομίζει το Δ.Σ ότι έτσι θα είναι καλύτερα, αυτό θα το δούμε εν καιρώ, το γεγονός όμως είναι πως το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου από ιδρύσεως ήταν μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Και επίσης ένας ασφαλής, οικονομικός βραδινός προορισμός για όλους τους Αιγυπτιώτες, και η απόφαση αυτή του Δ.Σ., να αλλάζει αυθαίρετα και χωρίς νομιμοποίηση την φύση και τον χαρακτήρα του, το μόνο που θα καταφέρει τελικά είναι να τους απομακρύνει από τον βασικότερο σκοπό του, δηλαδή τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του, όπως ορίζει, δηλαδή των παροίκων άρθρο 3.1 του καταστατικού.

Το Κέντρο πάντοτε ήταν το σημείο αναφοράς της παροικίας, εκεί όπου τα βράδια, καθημερινά μετά την εργασία και κυρίως τα Σαββατοκύριακα, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν να χαρούν, να συζητήσουν, να αστειευθούν, συνδυάζοντας την συναναστροφή, την παρέα και το καλό φαγητό, σε προσιτές τιμές.

Ήταν ο προορισμός στον οποίο για να πάνε οι πάροικοι έβαζαν τα καλά τους, και τηρούμενων των αναλογιών κάπως έτσι τόσα χρόνια το διατήρησαν – παρ’ όλες τις αντιξοότητες – οι προηγούμενες διοικήσεις, εκτός βέβαια αν η παρούσα διοίκηση υπό τον… συνήθη απόντα, με διάφορες αιτίες, κατά μεγάλη περίοδο του έτους Προέδρου του κ. Ν. Βαδή, αποφάσισε με το «έτσι θέλω» να μετατρέψει το «Σπίτι της παροικίας» σε «αίθουσα εκδηλώσεων» όποτε χρειαστεί και τον βολεύει …

Οι Διοικήσεις των σωματείων έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίζουν τα θέματα και να λύνουν τα όποια προβλήματα που υπάρχουν στους οργανισμούς που διοικούν, κι όχι να τα κλειδαμπαρώνουν για αδιευκρίνιστους λόγους ή από αδυναμία να τα διοικήσουν, ερήμην των μελών τους, δίνοντας την παιδαριώδη δικαιολογία της αλλαγής σελίδας.

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: