Ένα απροσδόκητο για το Κάιρο, αυτή την εποχή, ηλιόλουστο πρωινό συνέβαλε ώστε από πολύ νωρίς να πλημμυρίσει από επισκέπτες ο ημιυπόγειος και ισόγειος χώρος του ξενοδοχείου Conrad εκεί όπου, σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο εορταστικό Bazaar των Πρεσβειών που εδρεύουν στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα και, φυσικά, ανάμεσα τους βρίσκονταν και η Ελληνική.

Στα εκθέματα της Ελληνικής γωνιάς, ξεχωρίσαμε, τα μπαχαρικά, τα κρασιά Μακεδονικής παραγωγής, γαλακτομικά προιόντα, και ορεκτικά, παραγωγής Ελληνικού εστιατορίου που εδρεύει στην περιοχή Μαάντι, Χριστουγενιάτικα παραδοσιακά στολίδια σκουφάκια Αη Βασίλη, ελαιόλαδο, λικέρ από μαστίχα Χίου που έγιναν ανάρπαστα από τις πρώτες ώρες.
Η Ιστοσελίδα της Ε.Κ.Κ. ekkairo.org , αλλά και η εφημερίδα της Κοινότητας “Νέο Φώς” βρέθηκαν στην εκδήλωση, εκπροσωπούμενοι από τον δημοσιογράφο-αρχισυντάκτη της Ε.Κ.Κ κ.Γιώργο Πεχλιβανίδη, το συνεργάτη της εφημερίδας “Ν.Φ.” κ.Γιάννη Φουρτούνα και την υπεύθυνη Αρχείων της Ε.Κ.Κ. κ.Χάιδω Ζώτου.
Είδαν και κατέγραψαν φωτογραφικά, πολλές όμορφες στιγμές από το πλήθος των επισκεπτών, την έκθεση ελληνικών προϊόντων, την παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο, κ.Μιχάλη Διάμεση, επίσης του Στρατιωτικού Ακόλουθου της Ελλάδος στο Κάιρο κ.Βασίλειου Τσούκα, τις προσπάθειες στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας, όπως του επόπτη του Ελληνικού περιπτέρου και Συμβούλου Ο.Ε.Υ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, κ.Παντελή Γκάσιου, αλλά και των κ.κ. Δημήτρη Χρήστου,  Άκη Αυγουστιάδη και Ευθύμιου Τσολακίδη. Στο ελληνικό περίπτερο συνέβαλαν εθελοντικά με την παρουσία τους οι Γ.Γ. της Ε.Κ.Κ. πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Kυριών Καΐρου, κ.Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Κοινοτική Επίτροπος και ταμίας της Φιλοπτώχου κ.Βίλλυ Πολίτη, καθώς και η ταμίας του σωματείου Μαρία η Αιγυπτία, κ. Άννα Αυγερινού. Στον ίδιο χώρο του περιπτέρου μας, το Ελληνικό εστιατόριο του Μαάντι εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιάννη Μπενάκη. Ενώ δεν έλειψαν βέβαια και τα Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά στολίδια που προωθούσε η οικογένεια της κ.Γκέλγκελ Χαλκιά.
 
 
 Το ekkairo.org και το Νέο Φως, ήταν εκεί, επίσης, κατά τη διάρκεια κλήρωσης με έπαθλο δωροεπιταγή γνωστής επιχείρησης και αποτύπωσε την απρόσμενη χαρά του μεγάλου τυχερού, αντιπροεδρού του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου, κ. Γιώργου Ρεκτσίνη μετά της συζύγου του.
Επισκεφθήκαμε ακόμη και τη φιλόξενη γωνιά της Κύπρου, όπου συναντήσαμε και ανταλλάξαμε ευχές με τον Κύπριο Πρέσβη στο Κάιρο κ. Χάρη Μορίτση,  την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου, κ.Νίτσα Καζαμία καθώς και την κ.Νομποτάκη Καίτη, και κ. Σάρα Ρέφκυ Χάνα .
Παρέα με τον Κοινοτικό Πρωτοψάλτη, κ. Γιάννη Κούντρια, το ekkairo.org και το Ν.Φ., περιηγηθήκαμε και στα υπόλοιπα περίπτερα της έκθεσης. Παντού κυριαρχούσαν σημαίες, στολές, προϊόντα και γλυκίσματα της εποχής των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, δείγματα από διαφορετικές κουζίνες χωρών, ενθύμια, και, βεβαίως, πολλά μα πάρα πολλά χαμόγελα…διαφορετικών εθνικοτήτων!
 
Στη βεράντα του ξενοδοχείου, επίσης, η προέκταση της… Ελλάδας, σε μια γωνία όπου προσφέρονταν το διάσημο σουβλάκι,  ανταγωνίζονταν επάξια τα Ελβετικά ορεκτικά πατάτας με λυωμένο κίτρινο τυρί, που προσφέρονταν ακριβώς δίπλα, δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα για ένα γρήγορο διάλειμμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι η ιδέα και η πρωτοβουλία των Ευρωπαϊκών χωρών, μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Bazaar των Πρεσβειών, αλλά και η διάθεση των εσόδων του σε ευπαθείς ομάδες στο Κάιρο, συντονίστηκε από τον κ.Μπενουά Ντε Καπέλλε, συζύγου της Βελγίδας Πρέσβεως στο Κάιρο.
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι τα χαμόγελα των ανθρώπων της  Πρεσβείας και της Ελληνική Κοινότητας Καΐρου, πέρα από την αθόρυβη και ακούραστη στήριξη του Ελληνικού περιπτέρου σε αυτό το ετήσιο καθιερωμένο εορταστικό Bazaar , μας έδωσαν και την ευκαιρία να ζήσουμε για λίγο ανέμελα και σιγά – σιγά να αρχίσουμε να νιώθουμε το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.
Δείτε, χαρείτε μοναδικές φωτογραφικές στιγμές από την εκδήλωση και ας ευχηθούμε, ίσως λίγο νωρίς, αλλά πάντα ακούγεται ευχάριστα… “Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα”!
Αρέσει σε %d bloggers: