Όπως έγινε γνωστό χθες και επισήμως, η Ελλάδα και η Κύπρος συμπεριλαμβάνονται, πλέον, στις πρώτες 41 χώρες  που η Αίγυπτος θα εφαρμόζει το ηλεκτρονικό σύστημα για την εξασφάλιση της Τουριστικής Βίζας, στα πλαίσια του προγράμματος “Egypt e-visa”, χωρίς να απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να πηγαίνουν στο εξής σε κατά τόπους πρεσβείες για την χορήγησή της.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη αλλά και απόφαση, πήρε τη μορφή επίσημης ανακοίνωσης από την πλευρά της Αιγυπτιακής  Κυβέρνησης κατά την διάρκεια της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Τηλεπικοινωνιών οι οποία εγκαινιάσθηκε χθες το απόγευμα, από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, παρουσία και του Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας κ.Γιώργου Φλωρεντή, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική κυβέρνηση και, ειδικότερα, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Νίκο Παππά.
Όσον αφορά, ειδικότερα, το νέο σύστημα, να σημειώσουμε ακόμα ότι οι τουρίστες που προέρχοται από τις πρώτες 41 χώρες, συνεπώς μεταξύ τους Κύπριοι και Έλληνες, θα εξασφαλίζουν, στο εξής, την visa τους, με ηλεκτρονικό τρόπο, αρκεί ο εκάστοτε αιτών να διαθέτει την υπηκοότητα της εν λόγω χώρας και το διαβατήριο του να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών και η visa που θα λαμβάνει θα αφορά 1 είσοδο στη χώρα και θα έχει διάρκεια ενός μήνα.

 

Αρέσει σε %d bloggers: