Ηλεκτρονικά πλέον η visa για Έλληνες και Κύπριους
05/12/2017
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2017
06/12/2017
Show all

Οι δηλώσεις της κ.Γαζή στην ανοικτή συζήτηση της Ε.Κ.Κ. με τα Παροικιακά Σωματεία

Το ekkairo.org εξασφάλισε αυτούσιο και δημοσιεύει το πλήρες κείμενο των δηλώσεων που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ανοικτής συζήτησης της Ε.Κ.Κ. με τα Δ.Σ των Σωματείων, στις 28 Νοεμβρίου 2017. Σε αυτή η κ. Βάσω Γαζή, στην αρχή της δήλωσής της τοποθετείται με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της Αδελφότητας και μεταφέρει την επίσημη θέση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου και στη συνέχεια καταθέτει τις προσωπικές της απόψεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις έχουν ως εξής :

Το Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου κατακρίνει τις πράξεις αυτών που καταγγέλλουν τα Ελληνικά Σωματεία στις Αιγυπτιακές Αρχές.

Με τη σειρά μου, σαν μέλος σε όλα τα Ελληνικά σωματεία, επιτρέψτε μου να εκφράσω προσωπικά τη γνώμη μου.

Από τη στιγμή που άρχισε αυτή η θλιβερή κατάσταση μίσους, πολεμικής ανάμεσά μας ακούστηκαν πολλά και τους ρωτώ ΓΙΑΤΙ;

Προσωπικά κατακρίνω κατηγορηματικά αυτά που γίνονται. Άλλους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων μας δεν υπάρχει παρά καταγγελίες, συκοφαντίες στις Αιγυπτιακές Αρχές;

Στην πορεία της ιστορίας των Ελληνικών Οργανισμών Αιγύπτου ποτέ δεν έγιναν καταγγελίες στις Αιγυπτιακές Αρχές.

Αυτήν την ιστορική κι ένδοξη κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας με τον τίμιο ιδρώτα τους, με την άμεμπτη ηθική τους, έδιναν δεν έπαιρναν, γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι που λεγόμαστε Αιγυπτιώτες. Και τώρα τι κάνουμε; Πού φθάσαμε; Και όχι μόνο αυτό, για να μην είμαστε καθυστερημένοι δηλαδή να βαδίζουμε με την ταχύτητα της τεχνολογίας internet, ιστοσελίδα, facebook, ποιος θα γράψει τα πιο πολλά, με δυο λόγια φθάσαμε στο αποκορύφωμα του εξευτελισμού σ΄όλη την υφήλιο.

Σ΄αυτήν την ευλογημένη Χώρα που ζούμε που μας προσέφερε και μας προσφέρει πολλά γιατί να μαυρίζουμε την εικόνα μας με τα ίδια μας τα χέρια ενώπιον των Αιγυπτιακών Αρχών; Με αυτή την εχθρική πολεμική μεταξύ μας λασπώνουμε την κληρονομιά μας.

Σας παρακαλώ απαλλαχθείτε από κάθε σατανική ενέργεια στο σκεπτικό σας, στην συμπεριφορά σας. Ο ιστορικός θεσμός των Ελληνικών σωματείων μας δεν θα καταστραφεί ποτέ. Τα πρόσωπα φεύγουν και άλλα έρχονται.

Τέλος μην ξεχνάμε τη Θεία Δικαιοσύνη που αργά ή γρήγορα δίνει στον καθένα μας κατά τα έργα του και τη συνείδησή του.

Ευχαριστώ

Βάσω Πλ. Γαζή

Κάιρο, 28.11.2017

Αρέσει σε %d bloggers: