Ολοένα και πιο κοντά φαίνεται να πλησιάζει η προοπτική απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Σαρμ Ελ Σέιχ και Ηρακλείου, όπως προέκυψε κατά την διάρκεια επίσημης συνάντησης αποστολών, από την Αίγυπτο και την Ελλάδα, πριν από λίγες ημέρες, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Την σημαντική αυτή είδηση “αλιεύσαμε” από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης, αλλά και από ενημερωτικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή επίσημη επίσκεψη αποστολής από την Αίγυπτο στην Κρήτη, με σκοπό την αδελφοποίηση των πόλεων Σαρμ Ελ Σέιχ και της πόλης του Ηρακλείου.
Εμπνευστής της ιδέας της αδελφοποίησης ήταν ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος κατέθεσε την σχετική πρότασή του στον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ.Βασίλη Λαμπρινό, που δεσμεύθηκε να την προωθήσει άμεσα κιόλας, προς έγκριση, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι επικεφαλής της Αιγυπτιακής αποστολής στη συνάντηση αυτή ήταν ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, ο οποίος μετέφερε στους κ.κ.Γιάννη Αμανατίδη και Βασίλη Λαμπρινό τους εγκάρδιους χαιρετισμούς κα συγχρόνως, επίσημη πρόσκληση του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, να επισκεφθούν το τουριστικό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ.
Ο κ. Χάλιντ Φούντα σε αυτή την επίσκεψη, πλαισιώνονταν από τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Φαρίντ Μονίμπ και τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, κ. Δαμιανό.
Ότι είναι πολύ κοντά η προοπτική της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ηρακλείου – Σαρμ Ελ Σέιχ, επιβεβαίωσε ιδιαίτερα χαρούμενος, με δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Κρήτης στο περιθώριο της συνάντησης, ο Κυβερνήτης του Νότιου Σινά κ. Χάλιντ Φούντα.
Αρέσει σε %d bloggers: