Μόλις λάβαμε και με χαρά δημοσιεύουμε το ενημερωτικό Δελτίο Τύπου, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

“Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου σε συνεργασία με το Τμήμα Γλωσσών και Μετάφρασης του Πανεπιστημίου Αλ Άζχαρ και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, συνδιοργανώνουν ένα  τιμητικό αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα  Νίκο Καζαντζάκη, με την ευκαιρία του Διεθνούς Έτους Καζαντζάκη, λόγω συμπλήρωσης 60 ετών από το θάνατο του.

Το τιμητικό αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του διήμερου 4ου  Συνεδρίου νέων ερευνητών στον τομέα Γλωσσών και μετάφρασης του ανάλογου τμήματος του Πανεπιστημίου Αλ Άζχαρ, το οποίο θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 και συμμετέχουν και αρκετοί Έλληνες ερευνητές (Αθανάσιος Γαλανάκης, Μιχάλη Αγγελική, Νίκος Σγουρομάλλης, Βασιλική Νικητοπούλου, Γιάννης Φουρτούνας).

Η επιτροπή του συνεδρίου αποφάσισε γι’ αυτό το τιμητικό αφιέρωμα να προσκαλέσει τον Δρ. Χάλεντ Ραούφ, μεταφραστή Ελληνικής Λογοτεχνίας, να παρουσιάσει τη μετάφρασή του στ’ αραβικά του εμβληματικού λογοτεχνικού έργου “Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” που εκδόθηκε το 2016 απο τον Εθνικό Οργανισμό Μετάφρασης της Αιγύπτου. Η παρουσίαση θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, στις 14.00’. Θα προλογίσουν ο νεοελληνιστής Δρ. Σάκερ Μούσα, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αλ Άζχαρ και  ο Διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ. κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα μεταφέρει και τον χαιρετισμό του κ. Γιώργου Στασινάκη, Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.- Η είσοδος στο κοινό ειναι ελεύθερη.”

Αρέσει σε %d bloggers: