Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 21 Δεκεμβρίου
21/12/2017
Ανθρώπινες στιγμές του Έλληνα Προξένου στο Κοινοτικό Γηροκομείο
21/12/2017
Show all

Χιόνιζε χαμόγελα στις εορταστικές παραστάσεις των μαθητών της Αχιλλοπουλείου

Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και σε αυτό συμφωνούσε κι ο ήλιος του Καΐρου, στοιχείο που επέτρεψε γονείς, φίλους και συγγενείς των μαθητών να βρεθούν σήμερα το πρωί στις 9:30 στην θεατρική αίθουσα της Αχιλλοπουλείου, για να παρακολουθήσουν τις γιορταστικές παραστάσεις τους.

Προηγήθηκε ο χαιρετισμός υποδοχής επισήμων και υπόλοιπων παρευρισκομένων από τον Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου κ. Αναστάσιο Αναστασίου και αμέσως μετά τον λόγο του όλη η προσοχή μας πέρασε στα παιδιά, για αυτά, άλλωστε, βρισκόμασταν εκεί.
Έτσι, μάθαμε ποιά ήταν η μυστική δίαιτα του Άη Βασίλη, το ομώνυμο σκετς θεατρικής παράστασης την οποία εκτέλεσαν με κέφι τα 15 προνήπια και νήπια της Σχολής, εξασφαλίζοντας το ολόθερμο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Αμέσως μετά το σκηνικό άλλαξε, το ίδιο και οι “πρωταγωνιστές” που κατάφεραν να δώσουν μια παράσταση σχεδόν, επαγγελματική, κι αυτοί ήταν οι μαθητές του Δημοτικού της Αχιλλοπουλείου, που μπροστά από ένα μαγικό σκηνικό καθήλωσαν όσους τους παρακολουθούσαν!
Η παράστασή τους ξεκίνησε με αγαπημένα Κάλαντα Χριστουγέννων, Τρίγωνα Κάλαντα, αλλά και τραγούδια όπως το ‘Ελατο, Πάει ο παλιός ο χρόνος και τα Κάλαντα Πρωτοχρονιάς, για να ακολουθήσει μια παράσταση που ζήλευαν ακόμα και μεγάλοι, βλέποντας το “Όνειρα στα χιόνια” με εναλλακτικές ιστορίες, με νεράιδες και ευχές, τις εποχές του χρόνου, την παράδοση του θρόνου στο 2018 απ’τον προηγούμενο χρόνο που έφευγε κουρασμένος…
Και όλα αυτά σε ένα μαγικό σκηνικό, ενός χιονισμένου τοπίου από χιονόπτωση που ξεκίνησε στα μέσα του έργου, γεμάτο αστέρια, χρώματα, όμορφα κουστούμια και στολές, κατάλληλη μουσική και μαθητές-ηθοποιούς που δεν χόρταινες να βλέπεις να παίζουν με φυσικότητα τους ρόλους τους!
Αναπόφευκτα στο τέλος όλα τα παιδιά και μαζί οι δάσκαλοί τους που συνέβαλαν στην παράσταση, γνώρισαν την αποθέωση από φίλους, γνωστούς, συγγενείς και επισήμους.
Και, φυσικά, το ανέφεραν στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόσο ο Έλληνας Πρόξενος στο Κάιρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, η Κύπρια ομόλογός του κ.Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου αλλά και από την πλευρά του ο Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Κοροβέσης που εκπροσώπησε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.κ.Νικόδημο και τέλος ο κ.Ανδρέας Ρούσσος που εκπροσώπησε την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ευχόμενος ομόνοια, ειρήνη, αγάπη και χαρά μεταφέροντας και τις ευχές του Προέδρου της Ε.Κ.Κ κ.Χρήστου Καβαλή για Ευτυχισμένη και Καλή Χρονιά.
Στον επίλογο της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Δημοτικού ευχαρίστησε τις αδελφές Κυριάζη για την προσφορά τους στους μικρούς μαθητές, καθώς και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για τη διαρκή, ειλικρινή και αμέριστη συμπαράστασή της στις ανάγκες του σχολείου.
Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι, την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι κ.κ. Νικολέττα Καπράλου και Δέσποινα Σαρμαδοπούλου (για το νηπιαγωγείο) και οι κ.κ. Ταυρίδου Αργυρώ και Κατσιφάρα Ιωάννα (για το Δημοτικό). Τα σκηνικά για την παράσταση του Δημοτικού επιμελήθηκε η κ. Ευαγγελία Χαλκιά.

Στην γιορταστική εκδήλωση της Αχιλλοπουλείου βρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής κ. Χρήστος Παπαθανασίου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέλιος Χαλκιάς και Λεωνίδας Φοντριέ, οι δύο κόρες της αείμνηστης Στέλλας Κυριάζη, Σεσίλ και Χριστίνα, αλλά και τα δυο της αδέλφια Αντώνης και Σπύρος Συνοδινός.

Αρέσει σε %d bloggers: