Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 22 Δεκεμβρίου
22/12/2017
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 23 Δεκεμβρίου
23/12/2017
Show all

Μπαζάρ Αχιλλοπουλείου – Αμπετείου: κέφι και διασκέδαση μέχρι τη δύση του ήλιου

Την ίδια ώρα που οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής έδιναν τις θεατρικές εορταστικές τους παραστάσεις, στην αυλή του σχολείου, οι αντίστοιχοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, βρίσκονταν σε έναν αγώνα δρόμου, με αντίπαλο το χρόνο, ώστε να προλάβουν να στήσουν το κατάλληλο σκηνικό και τραπέζια, για τα δικά τους γιορταστικά μπαζάρ!

 

Διάφορα διακοσμητικά, κεριά με κοχύλια, σκουφιά ‘Αη Βασίλη, σοκολάτες, επετειακά μπρελόκ, ασημένια κολιέ, κασκόλ, τεράστια ψεύτικα γυαλιά ηλίου με Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, ξύλινα σπιτάκια και άλλα πολλά απλώθηκαν με φροντίδα στα τραπέζια από τα παιδιά, τους γονείς και τους πωλητές.
Οι παρεούλες και οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν τελικά να είναι όλα στη θέση τους και στην κατάλληλη ώρα, αφού λίγο μετά οι επισκέπτες και τα παιδιά από το κτίριο, άρχισαν να βγαίνουν ακανόνιστα μεν αλλά σαν ένα μικρό ποτάμι δε, γεμίζοντας μονομιάς όλο τον υπαίθριο χώρο του σχολείου, με παρουσίες και χαρούμενες φωνές.
Οι δύο αντικριστές φουσκωτές τσουλήθρες ήταν, βεβαίως, η πρώτη επιλογή των παιδιών και τα προς πώληση είδη η επιλογή των περισσοτέρων ενηλίκων, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν στα γρήγορα έναν καφέ και κουβεντούλα, στα πλαϊνά περβάζια των παρτεριών…

Τραπέζια με ειδικά στολισμένα πολύχρωμα γλυκίσματα σε χορταστικές… μερίδες, περίμεναν, επίσης, τα παιδιά που μπήκαν στη σειρά μη τυχόν χάσουν αυτή την εμπειρία, από το πρόγραμμά τους που αναλώθηκε όλη τη μέρα σε παιχνίδια, φωτογραφίες με συγγενείς, φίλους και, βεβαίως, τους γονείς τους, ενώ κάποια με μπλοκάκια στο χέρι, προσπαθούσαν να πείσουν μεγαλύτερούς τους να αγοράσουν κουπόνια λοτταρίας.

 

Γύρω στη 1 μισή το μεσημέρι, εμφανίσθηκε η αυτοσχέδια ψησταριά της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως, απ’όπου μπορούσες να αγοράσεις σάντουιτς σε ψωμάκια γεμισμένα με γύρο, ανακατεμένο με πράσινη πιπεριά και άλλα μυρωδικά, λες και ο ιδιοκτήτης του το έκανε επίτηδες, σα να ήθελε να ξετρελλάνει τους πάντες γύρω του, με τις μυρωδιές και αν ήταν αυτός ο σκοπός του… τα κατάφερε! Λίγο πιο πέρα η Αμπέτειος είχε τη δική της αυτοσχέδια κουζίνα, όπου οι κ.Γιάννης Χινδής καθώς και ο κ. Ευθύμιος Παναγιωτακόπουλος (Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αμπετείου) προετοίμαζαν τα εύγευστα Ελληνικά πιάτα με Σουβλάκια και Κεμπάμπ, συνοδευόμενα από το παραδοσιακό τζατζίκι… που έγιναν ανάρπαστα.
Οι παρέες γνωστών και φίλων εναλλάσονταν ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο ή τις παραγγελίες των παιδιών τους, και ανάμεσά τους οικείες και απλές οι αδελφές Κυριάζη προσέφεραν γλυκίσματα και ποικίλα δώρα σε όλους τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής.
 
Στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί, και συχνά-πυκνά μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τα δύο σχολεία, δημιουργούσαν πηγαδάκια, αστειεύονταν μεταξύ τους, κάποιοι μάλιστα το πήγαν ακόμα πιο μακριά…πίσω στο παρελθόν, καθώς θυμόντουσαν τις δικές τους σχολικές γιορτές, τους δασκάλους τους και τις αξέχαστες φάρσες που έκαναν τότε μεταξύ τους.
Σε αυτή την ημέρα που κυριολεκτικά ανήκε σε όλους μικρούς και μεγάλους, αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική, το ποπ – κόρν, τα ζαχαρωτά και ο ψηλός ταλαντούχος ξυλοπόδαρος ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής, ενώ οι φουσκωτές τσουλήθρες ήταν προσφορά του Διαχειριστικού Διευθυντή της Εφορείας Αμπετείου Σχολής, κ.Νικόλαου Βαδή.
Τα στελέχη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τόσο από την Αχιλλοπούλειο, αλλά και την Αμπέτειο Σχολή, στην πραγματικότητα οι αθέατοι πρωταγωνιστές, είναι άξιοι λόγου: Ν. Καζαμία, Γ. Ρεκτσίνης, Άγγ.Αθανασούλης, Ειρ. Ζαμπάρογλου καθώς και  Ελ. Μαγκανά, Ευθ. Παναγιωτακόπουλος, Βέρα Τσαγλάκη, Δημ. Καλατζής, Μ. Κουκίδης, Χρ. Κοκκινάκη, και Στ. Χαλκιάς.
Μέσα στo χαρούμενο πλήθος διακρίναμε πολλούς παροίκους, εκπροσώπους και προέδρους Σωματείων καθώς και Κοινοτικούς Επιτρόπους, όπως τους  Λεωνίδα Φοντριέ, Ανδρέα Γιόσρυ, Στέλιο Χαλκιά, Ανδρέα Ρούσσο, Μιχάλη Γκρουνστέιν, τον κ.Αλέκο Καζαμία, την κ.Κ. Γεδεών, την κ.Θηραίου και την κ. Αυγερινού.
Η ώρα σιγά-σιγά περνούσε, ο ήλιος άρχισε να δύει, τα παιδιά συνέχεια στο παιχνίδι και οι μεγαλύτεροι άρχισαν να ενδιαφέρονται για την ώρα της κλήρωσης στη λοτταρία, αφού ανάμεσα στα δώρα ήταν οικιακές συσκευές, καθώς και τυχερά γεύματα στο γιορταστικό ρεβεγιόν της Ελληνικής Στέγης!
Τελικά, μάθαμε, ότι η πολυπόθητη αυτή ώρα ήταν στις 5 το απόγευμα, άρα ήταν πολύ κοντά να ανακοινωθούν οι τυχεροί, που μπορεί να ήταν κάποιος γνωστός, φίλος ακόμα και εμείς, που είχε προμηθευτεί τέτοια κουπόνια και για τις δύο κατηγορίες δώρων, τη μία που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου και την αντίστοιχη του Συλλόγου της Αμπετείου.
Πράγματι η ώρα έφτασε, και όλοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο απ’ όπου θα αναδεικνύονταν οι τυχεροί αριθμοί, ενώ γύρω-γύρω επικρατούσε κλίμα ευφορίας, προσμονής και αστεϊσμοί από διάφορες παρέες…
 
Οι τυχεροί αριθμοί βγήκαν από την κάλπη, τα δώρα δόθηκαν στους τυχερούς, οι παρέες άρχισαν να αραιώνουν, τα τραπέζια του μπαζάρ μαζεύονταν, οι υπεύθυνοι των Συλλόγων έκαναν ταμείο να δουν τις εισπράξεις τους, τα πιτσιρίκια ανανέωναν το ραντεβού τους, λόγω διακοπών των σχολείων, για την επόμενη κιόλας ημέρα, πάλι βεβαίως για παιχνίδι, οι προβολείς ένας-ένας χαμήλωναν την ένταση του φωτισμό τους και η γιορταστική αυτή εκδήλωση, στην πραγματικότητα, σφράγισε την αποχώρηση του 2017 από τη ζωή μας…
Οι αθέατοι πρωταγωνιστές του μπαζάρ 
Τέλος όσον αφορά τους δωροθέτες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου, διαμέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Κ.Κ., ekkairo.org, θέλει να τονίσει και να ευχαριστήσει δημόσια : την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως και τον Ε.Ν.Ο.Κ για την παροχή γευμάτων στα γιορταστικά Ρεβεγιόν, τον κ.Άγγελο Αθανασούλη για τα είδη ένδυσης, τον κ.Γιώργο Ρεκτσίνη και το Ελληνικό Κέντρο για την προσφορά ποτών, τον Δρ. Ρεμόν Νικηταϊδη για την προσφορά ενός επάργυρου δίσκου, τις εταιρείες Chance (σοκολάτες), Vision (χαρτικά), και τέλος την Αμπέτειο Σχολή για την προσφορά γεύματος στο εστιατόριο Le Pacha.
Η κ.Νίτσα Καζαμία ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαριστεί ιδιαίτερα την Ε.Κ.Κ., τον κ.Χρήστο Καβαλή για τη συμπαράστασή του, όλους τους Κοινοτικούς Επιτρόπους για τη συμβολή τους, τον κ.Νικόλαο Βαδή για την προσφορά του, αλλά και το προσωπικό της Στέγης και του Σχολείου.
Ιδιαίτερα μνεία έκανε στους αδελφούς της Στέλλας και ειδικά στις κόρες της για τις παροχές και την βοήθειά τους στο φετινό μπαζάρ, αλλά και για το μεγάλο δώρο της κλήρωσης, ένα φούρνο μικροκυμάτων, ο οποίος κληρώθηκε στο Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου κ.Α.Αναστασίου.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δήλωσε στο ekkairo.org τα εξής:
“Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Αμπετείου Σχολής αισθάνεται αδήριτη ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας και του φετινού χριστουγεννιάτικου παζαριού.
Όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξέχωρα : Ελένη Μαγκανά, Ευθύμιος Παναγιωτακόπουλος, Βέρα Τσαγλάκη, Μιχαήλ Κουκκίδης, Χρύσα Κοκκινάκη, Δημήτρης Καλατζής και Στέλιος Χαλκιάς, ευχαριστούμε τον κ. Ν. Βαδή για την συμβολή του στην παροχή των πατροπαράδοτων φουσκωτών παιχνιδιών που πάντα χαρίζουν γέλιο και χαρά στα παιδιά, τον κ. Μ. Γκρουστέιν για την στενή συνεργασία και συμπαράστασή του στον σύλλογο μας και το μόνιμα ενδιαφέρον του σε ότι αφορά τα παιδιά, και όλους  τους υπεύθυνους της Στέγης που ο καθένας με δικό του τρόπο συνέβαλε στην επιτυχία. Επίσης ευχαριστούμε τους δωροθέτες μας: Το Le Pacha, τον κ. Α. Ρούσσο για τα χριστουγεννιάτικα γεύματα στην Στέγη, τον κ. Α. Αθανασούλη για την μπλούζα και το γεύμα στον Ε.Ν.Ο.Κ και την κ. Dalia Bishara για την οδοντιατρική προσφορά της. Ευχαριστούμε επίσης τον σύλλογο της Αχιλλοπουλείου σχολής για την ομαδική διεξαγωγή και του φετινού παζαριού .
Ευχόμαστε σε όλους γονείς , παιδιά και επισκέπτες Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.”
Άντε, και του Xρόνου ευχήθηκαν κάποιοι, μετά ο καθένας στον διπλανό του και όλοι μαζί σε όλους εσάς!
Χρόνια κυρίως καλά και μετά Πολλά…
Αρέσει σε %d bloggers: