Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αριθμό τηλεθέασης η σημερινή ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ekkairo.org ο φετινός αριθμός αυτών που την είδαν από την μικρή τους οθόνη, σε όλη την Αίγυπτο, ξεπέρασε κατά πολύ τα 2,7 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι, η σημερινή Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων καλύφθηκε δημοσιογραφικά πέρα από εκπροσώπους Εφημερίδων και Ηλεκτρονικού Τύπου και από 3 τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, εκ των οποίων ο ένας σε απευθείας σύνδεση και μετάδοση και οι υπόλοιποι για τα βασικά ενημερωτικά Δελτία Ειδήσεων τους, τότε ο πραγματικός αριθμός των τηλεθεατών που την είδαν εκτιμάται ότι ήταν, τουλάχιστον, υπερτριπλάσιος!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της φετινής Θείας Λειτουργίας αποδίδεται στη φροντίδα της  Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου και ειδικότερα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.κ.Νικόδημου.
Σε αυτή την επιτυχία συνετέλεσαν, ασφαλώς, η αναβαθμισμένη παρουσία πέραν αυτής του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρου Β΄, επίσης, για πρώτη φορά, επίσημη παρουσία εκπροσώπου του Αιγύπτιου Προέδρου Σίσι, του Πάπα Πατριάρχη της Ορθόδοξης Κοπτικής Εκκλησίας κ.κ. Ταουάντρος Β’, αλλά και από την παρουσία εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Άλ Άζχαρ.
Από Ελληνικής πλευράς, ήταν παρόντες οι επίσημοι: ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο, κ.Γιώργος Δασκαλόπουλος, η  κ.Κυριακοπούλου Ελένη, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ Επιτετραμένη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Χρήστος Καβαλής, οι πρόεδροι των Αραβόφωνων Κοινοτήτων, στελέχη παροικιακών σωματείων και συλλόγων και, βεβαίως, πλήθος πιστών που κατέκλυσαν το Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι.
Δείτε σε λίγη ώρα αναλυτικό ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την σημερινή Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων
στο ekkairo.org.
Αρέσει σε %d bloggers: