Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 31 Δεκεμβρίου
31/12/2017
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 1η Ιανουαρίου
01/01/2018
Show all

Με έλκηθρο το χαμόγελό τους οι Πρόσκοποι μοίρασαν ευχές και κάλαντα

Ως άλλοι Άη Βασίληδες, μέλη του 1ου Ελληνικού Συστήματος Προσκόπων Καΐρου, φορτωμένοι με λιχουδιές, δωράκια και τα … τρίγωνά τους, επισκέφθηκαν πριν από λίγα λεπτά το Κοινοτικό Γηροκομείο, με σκοπό να ψάλλουν στους τροφίμους του τα πατροπαράδοτα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και μαζί να προσφέρουν τα παιδικά αθώα χαμόγελά τους!

Οι επισκέψεις των λυκόπουλων, ανιχνευτών και προσκόπων φέτος βασίσθηκαν σε ένα καλύτερο σχέδιο, όπως μας είπαν, αφού για να κερδίσουν χρόνο αλλά και για να καλύψουν μεγαλύτερο αριθμό υποχρεώσεων, χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες. Για αυτό τον λόγο το παρόν ρεπορτάζ του ekkairo.org καλύπτει τις δραστηριότητες της πρώτης ομάδας, που επισκέφθηκαν το Γηροκομείο, σπίτια στελεχών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, εκπροσώπων Σωματείων, Παροίκων, και τον Κοινοτικό Ξενώνα.
Είναι διαφορετικά τα πρόσωπα αυτών των ηλικιωμένων ανθρώπων όταν τους θυμούνται και τους επισκέπτονται ειδικά τα παιδιά τις Άγιες τούτες ημέρες, το βλέπεις είναι πιο χαρούμενα και φωτεινά, μας είπαν τόσο ο Ανδρέας Ρούσσος όσο και ο Στέλιος Χαλκιάς, που παραβρέθηκαν στην επίσκεψη των έξι προσκόπων με τον επικεφαλή-αρχηγό τους.
Η παραμονή και η χαρά των παιδιών εκτός από κάλαντα είχε να προσφέρει ακόμα, δωράκια, λιχουδιές αλλά και αρκετή κουβεντούλα, και μνήμες από ανάλογες ιστορίες τέτοιων γιορτών με τους ηλικιωμένους, με τους οποίους αφού αντάλλαξαν ευχές για “Χρόνια  Πολλά” και “Καλή Χρονιά” ξεκίνησαν, για την επόμενη στάση του δρομολογίου τους…
Τέτοιες στάσεις, για κάλαντα, ευχές, ολιγόλεπτη παραμονή… δοκιμές γλυκισμάτων σε κάθε σπίτι, αλλά και αναμνηστικές φωτογραφίες, η πρώτη ομάδα των προσκόπων είχε στις οικίες των κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν (Αντιπροέδρου της Ε.Κ.Κ), των κ.κ. Ανδρέα Ρούσσου και Στέλιου Χαλκιά (Κοινοτικών Επιτρόπων), της γραμματέως του Ελληνικού Προξενείου, κ. Αγγελικής Μαγγανά, του Διευθυντή του Μεταφραστικού, κ.Αποστόλη Γυφτογεωργίου, του κ. Γιώργου Χαγιάτ ( Προέδρου του Ε.Ν.Ο.Κ.), της κ. Μαρίας Μπισάρα (Συμβούλου της “Μαρίας Αιγυπτίας”), της Βάσως Χαραλάμπους (Εκπαιδευτικού της Αμπετείου), και της κ.Ευαγγελίας Χαλκιά (προσωπικό της Αχιλλοπουλείου).
Προτελευταία στάση της προσκοπικής ομάδας ήταν ο Κοινοτικός Ξενώνας, όπου τα παιδιά έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με τους ενοίκους, ξεκουράστηκαν για λίγο και συνέχισαν το πρόγραμμά τους.
Άντε και του Χρόνου παιδιά!!
Αρέσει σε %d bloggers: