Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χθες, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, παρουσία πλήθους πιστών καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή.

Την εν λόγω δοξολογία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Καψάλης, τον οποίο πλαισίωναν ιερείς του Ναού, ενώ τις ψαλμωδίες είχε επιφορτισθεί ο Κοινοτικός Πρωτοψάλτης Γιάννης Κούντριας.
Παρότι ο (πρωινός ψυχρός) καιρός δεν ήταν και ο κατάλληλος, αλλά και οι οικογένειες, τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές, θα είχαν βρεθεί σε κάποια εκδήλωση και γιορτή της Πρωτοχρονιάς, εντούτοις, ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Νικολάου φιλοξένησε έναν σημαντικό αριθμό πιστών, που παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία, από πολύ νωρίς.
Μετά το τέλος της, πιστοί, ιερείς καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ.Χρήστος Καβαλής, συναντήθηκαν με το προσωπικό του Ναού στο “Αρχονταρίκι” του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να συμμετέχουν στο κέρασμα της ημέρας και εν συνεχεία, στην κοπή της πρώτης βασιλόπιτας της χρονιάς.
Αρέσει σε %d bloggers: