ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η  Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εδώ στην Αλεξάνδρεια, παρουσία πιστών, του Έλληνα  Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ και στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Στον επιβλητικό Ναό, όπου ευχαριστιώνται να τραγουδούν οι Άγγελοι, όπως λένε χαρακτηριστικά οι παλιοί Αλεξανδρινοι, το κλίμα ήταν
ιδιαίτερα κατανυκτικό και υποβλητικό, καθώς τόσο η σημερινή ημέρα και ο γιορτασμός των Θεοφανείων, η παρουσία του Ελληνα Υφυπουργού, η ακουστικότητα του εσωτερικού χώρου και η προσμονή του Αγιασμού των Υδάτων, από τον Πατριάρχη, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην λειτουργία.

Δίπλα από τον κ.Τέρενς Κουίκ, διακρίναμε τον Έλληνα Πρόξενο στην Αλεξάνδρεια κ. Κακαβελάκη Εμμανουήλ, τον κ.Βαφειάδη Ανδρέα (Κοινοτικό Επίτροπο της Ε.Κ.Α), τον πάροικο  κ. Ελευθερίου και πολλούς άλλους όπως παράγοντες και μέλη Συλλόγων και Σωματείων της εδώ παροικίας, αλλά και τον κ.Γ. Ζουμπουλίδη, Προέδρου του Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Καΐρου.

Ο εσωτερικός χώρος του επιβλητικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, που στηρίζεται σε 16 κίωνες Κορινθιακού τύπου και περιβάλλεται γύρω-γύρω με ζωγραφικές παραστάσεις Αγίων στα τζάμια του, πλημμύρισε από το μήνυμα του Πατριάρχη Θεοδώρου Β΄όταν περιέγραφε το νόημα της Άγιας αυτής ημέρας, τον καθαγιασμό της ψυχής μας και την προτροπή, για ένα νέο ξεκίνημα όπως επιτάσσει ο Θεός στις δύσκολες αυτές εποχές.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε, μετά το τέλος της Λειτουργίας, το μήνυμα ειρήνης και αγάπης, του Πατριάρχη προς τον  Έλληνα Υφυπουργού, προς τους πιστούς και τον Ελληνισμό αντίστοιχα, το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω βιντεοσκόπισης και προβολής του, από το ekkairo.org.
Ο καιρός εδώ στην Αλεξάνδρεια είναι ασφαλώς καλύτερος από χθές, παρότι ο ήλιος μισοκρύβεται πίσω από τα σύννεφα, είναι ωστόσο ζεστός και κατάλληλος, να συμβάλλει στο να έχουμε μια επιτυχημένη εκδήλωση ρίξης του Τιμίου Σταυρού, παρουσία Πατριάρχη και Έλληνα Υφυπουργού σε λίγα λεπτά από τώρα, στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας, όπου θα μεταβούμε και σε λίγη ώρα θα έχετε τη νεότερη ανταπόκριση μας.
Αρέσει σε %d bloggers: