Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 7 Ιανουαρίου 2018
07/01/2018
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 8 Ιανουαρίου 2018
08/01/2018
Show all

Μνήμες και συγκίνηση του Τέρενς Κουίκ, στη συνάντηση-έκπληξη με τους Προσκόπους!

Προχθές Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 μια ομάδα 12 προσκόπων, έξι από το 1ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου και άλλοι έξι από την Αλεξάνδρεια, βρίσκονταν στο παλιό Ισλαμικό Κάιρο στα πλαίσια δραστηριότητας με τίτλο “Μάθε την πόλη σου”  και κατά τις 2 το μεσημέρι, αποφάσισαν, μετά από την περιήγησή τους, να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, για σάντουιτς, λίγο δροσερό νερό και, φυσικά για λίγη κουβεντούλα…

Ενώ, λοιπόν, συζητούσαν ανέμελα μεταξύ τους, ξαφνικά στράφηκαν όλοι μαζί προς την πόρτα νιώθοντας μια απρόσμενη έκπληξη, αφού στο άνοιγμά της βρίσκονταν ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και η έκπληξή τους μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, όταν τον είδαν να έρχεται χαμογελαστός προς το μέρος τους!
Ό Έλληνας Υφυπουργός μόλις είχε ολοκληρώσει την συνάντησή του με την Αιγυπτία Υπουργό κ. Μάκραμ στις Πυραμίδες και αποφάσισε για μια χαλαρή βόλτα στο Ισλαμικό Κάιρο, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρόξενο κ. Γ.Δασκαλόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Κ., κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν.
Ο κ.Τέρενς Κουίκ κάθησε με τους προσκόπους, φωτογραφήθηκε και μίλησε μαζί τους για πολλά και κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους αποκάλυψε φανερά συγκινημένος, ότι κι αυτός, σε ηλικία 12-13 χρόνων ήταν πρόσκοπος και μάλιστα αρχηγός ομάδας ανιχνευτών, όπως κι αυτοί!
Αρέσει σε %d bloggers: