Εκτός από τους Αιγυπτιώτες συμφωνούσε ακόμα και ο ηλιόλουστος καιρός του Καΐρου, το μεσημέρι Σαββάτου 6 Ιανουαρίου ημέρα των Θεοφανείων, όταν, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όλοι μαζί, μετά τον εκκλησιασμό, συγκεντρώθηκαν ευδιάθετοι στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού και εν συνεχεία, την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.

 

Ο φιλόξενος χώρος του Ομίλου προσφέρονταν  για μια τόσο σημαντική για την Ορθοδοξία εκδήλωση, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου και Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.κ.Νικόδημου, του Έλληνα Προξένου στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου, της Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας , Επιτετραμμένης Α’ κ. Ε. Κυριακοπούλου, του προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή, σχεδόν, σύσσωμου του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και μελών του Ε.Ν.Ο.Κ. Συγκεκριμένα είδαμε την κ. Χρ. Σκουφαρίδου (Γ.Γραμματέα της Ε.Κ.Κ), τους Κοινοτικούς Επιτρόπους κ.κ. Α. Ρούσσο και Λ. Φοντριέ, το μέλος του Δ.Σ του Ε.Ν.Ο.Κ και Κοινοτικό επίτροπο κ. Στ. Χαλκιά, τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γ. Χαγιάτ, τον κ. Άγγ. Αθανασούλη (Ταμία του Ομίλου) και το μέλος του Δ.Σ. κ. Σαμίρ Ελ Σάμυ.

H κάμερα του ekkairo.org ήταν παρούσα, βεβαίως τόσο στις εγκαταστάσεις του Ε.Ν.Ο.Κ. όσο και στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, εκεί όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων, όπου  χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος και Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημος και την παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, αρκετά μέλη και συγγενείς της οικογένειας Κυριάζη.

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Νικολάου στο Χαμζάουι, ανάλογη λειτουργία υπό τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Καψάλη, ενώ έψαλλε ο Κοινοτικός πρωτοψάλτης Ι.Κούντριας. Σε αυτήν  παρέστησαν ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, η κα Ελίνα Κυριακοπούλου Α’ Επιτεραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής.

Το ρολόι έδειχνε λίγο μετά τη 1, ο ήλιος σημάδευε και φώτιζε κατακόρυφα τον φιλόξενο χώρο του Ε.Ν.Ο.Κ. αλλά και τα πρόσωπα όσων είχαν προσέλθει, για την καθιερωμένη αλλά και τόσο σημαντική θρησκευτική τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και  την ρίψη του Τιμίου Σταυρού…

Δείτε, μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα του ekkairo.org τις πιο σημαντικές στιγμές, από την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων αλλά και από την ρίψη του Τιμίου Σταυρού, μαζί με τις ευχές μας για Χρόνια Πολλά…

Αρέσει σε %d bloggers: