Νέο Φως 08.01.2018
08/01/2018
Μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας επισήμων και προέδρου της Ε.Κ.Κ. Χρήστου Καβαλή, στην τελετή κοπής πίτας, στον Ε.Ν.Ο.Κ. …
08/01/2018
Show all

Κατάνυξη και γλυκύτητα στον Ναό των Αγ. Αναργύρων και στο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας

Η γλυκύτητα της Θείας Λειτουργίας με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη και το ζεστό μήνυμα του Πατριαρχικού Επιτρόπου και Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημου, ήταν διάχυτα παντού μεταξύ των πιστών που κατέκλυσαν, χθες Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, στη Σούμπρα, που παρακολούθησαν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προς τιμήν του Αγίου.

Η παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, στον λιτό πλην όμορφο αυτό ναό, κατά πολλούς ήταν έκπληξη καθώς η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, κι αυτό συνέβαλε ώστε να δημιουργηθεί, παράλληλα με τις ψαλμωδίες του Κοινοτικού Πρωτοψάλτη Γιάννη Κούντρια, το κατάλληλο κλίμα βαθιάς κατάνυξης, από την πλευρά των πιστών.

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικόδημος, παρουσία του Έλληνα Γενικού Προξένου στο Κάιρο  κ. Γ. Δασκαλόπουλου, αναφέρθηκε στο βίο, την καρτερικότητα και την πίστη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου προς τον Θεό, στοιχεία που πρέπει να ξαναβρεί ο σύγχρονος άνθρωπος και να συμφιλιωθεί και να συνυπάρξει με τον διπλανό του, σε κλίμα ειρήνης.

 

Αμέσως μετά, η προσοχή όλων στράφηκε στο γειτονικό Ορθόδοξο Πατριαρχικό Πνευματικό Κέντρο, εκεί όπου στον κατάλληλα στολισμένο χώρο του πραγματοποιήθηκε μια, εξίσου ζεστή, εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας, την οποία προλόγισε με χαιρετισμό ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης και στη συνέχεια η Γ. Γ. κ.Μαρία Χέλμη, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Τα δύο νέα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Κ. 

Επίσης, παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Νικόδημου και του Προξένου κ. Γ. Δασκαλόπουλου, αλλά και εκπροσώπων παροικιακών συλλόγων και σωματείων, η κ. Μ.Χέλμη ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο νέων μελών του Δ.Σ. του Κέντρου, της κ. Δήμητρας Αυγουστιάδου-Καλατζή και του  κ. Χρήστου Αντωνίου, τους οποίους στους σύντομους χαιρετισμούς τους οι επίσημοι συνεχάρησαν για τα νέα τους καθήκοντα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, εκτός από τα πατροπαράδοτα κάλαντα για τη νέα χρονιά, περιελάμβανε κέρασμα αλλά και την παρουσία ενός χαμογελαστού Άη Βασίλη, που μοίρασε απλόχερα δώρα σε παιδιά και πολλά χαμόγελα στους παρευρισκόμενους.

 

Αρέσει σε %d bloggers: