Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα, στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη προυσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου και ιστορικής ερευνήτριας Μαρίας Αδαμαντίδου, με τίτλο “Κόριννα”.

 Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο, με χορηγούς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και τον Σύλλογο Ελλήνων Καΐρου, που ανατρέχει με σεβασμό πίσω στο μακρινό παρελθόν, στο Αχιλοπούλλειο Παρθεναγωγείο εκεί όπου με διαφορετικούς κώδικες και συνθήκες μορφώθηκε ένας μεγάλος αριθμός από Aιγυπτιώτισσες Ελληνίδες, για τις οποίες ανακαλύπτουμε με την βοήθεια του βιβλίου, άγνωστες λεπτομέρειες και στοιχεία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη, το βιβλίο “Κόριννα ” κοσμεί τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων “Επι Λέξει”, “Πολιτεία” και “Ιανός” και έχει ενσωματωθεί στην Aιγυπτιωτική συλλογή του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας και έχει αποσπάσει κολακευτικές κριτικές. Όπως για παράδειγμα αυτή του καθηγητή και πρώην Υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη, αλλά και του ιστορικού μελετητή Νίκου Νικηταρίδη.
Στην παρουσίαση του βιβλίου στις 22 Ιανουαρίου στον Σ.Α.Ε., ως βασικοί ομιλητές, θα είναι η ιστορική ερευνήτρια και διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Περιστερίου δρ. Γιώτα Παπαδημητρίου, ο φιλόλογος καθηγήτης, με θητεία στο Αχιλοπούλλειο και την Αμπέτειο, Χρήστος Διονυσόπουλος καθώς και η συγγραφέας του βιβλίου “Κόριννα” κ.Μαρία Αδαμαντίδου.
Αρέσει σε %d bloggers: