Νέο Φως 15.01.2018
15/01/2018
Αναλυτικό πρόγραμμα της Ελληνικής συμμετοχής στην 49η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Κάιρο
15/01/2018
Show all

Με έντονο Ελληνικό χρώμα και παρουσία του Προέδρου Σίσι, ανοίγει η αυλαία της 49ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου

Με έντονη Ελληνική εκπροσώπηση και παρουσία του προέδρου Άμπνελ Φατάχ Ελ Σίσι ανοίγει 27 Ιανουαρίου 2018 η αυλαία της 49ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων 17 αραβικές και 10 ξένες.

Με ρεκόρ συμμετοχών εκδοτικών οίκων, που αγγίζει το 120% σε σχέση με πέρυσι, όπως σημειώνεται σε ενημερωτικό Δελτίο Τύπου των διοργανωτών, σημαίνει ότι 144 νέοι εκδοτικοί οίκοι έρχονται να προστεθούν στους ήδη παλαιότερους.

Τα παραπάνω στοιχεία μας δίνουν το στίγμα ότι φέτος θα παρευρεθούμε σε μία πανδαισία γιορτής βιβλίου όλων των κατηγοριών, που μας περιμένει ως επισκέπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekkairo.org στο πρόγραμμα της 49ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου θα περιλαμβάνονται ακόμα, ομιλίες και βραβεύσεις τιμώμενων συγγραφέων,  καθώς και “παλέτα” πέντε διαφορετικών εκδηλώσεων, μια εκ των οποίων θα έχει στο επίκεντρό της την Αλγερία, την τιμώμενη, δηλαδή, χώρα της φετινής έκθεσης.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, σε συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης, την περασμένη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, η 49η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, που θα διαρκέσει από 27 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου, θα περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, επίσης, πολλές νέες δραστηριότητες, όπως θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και αίθουσες καλών τεχνών, ώστε να αυξηθεί και το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών καθώς θα βρουν μεγαλύτερη ποικιλία παιδικών εκδόσεων.

Προτελευταία ημέρα της Διεθνούς Έκθεσης, 9η Φεβρουαρίου 2018, αναμένεται βραδιά έκπληξη αφιερωμένη στην Ελληνική γλώσσα, καθώς η ημέρα αυτή, είναι θεσμοθετημένη με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως “Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας” και “Ημέρα Μνήμης του Διονύσιου Σολωμού”.

Αρέσει σε %d bloggers: