Ποιοί γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
19/01/2018
Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός χάρηκε την μεγάλη διάκριση του Γιάννη!
19/01/2018
Show all

Η τεράστια αγκαλιά του Πατριάρχη Θεόδωρου Β’ στην κοπή της βασιλόπιτας Αχιλλοπουλείου και Αμπετείου Σχολής

Στην τεράστια αγκαλιά του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β΄ βρέθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2018, οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Αχιλλοπουλείου Σχολής αλλά και της Αμπετείου, κατά την διάρκεια γιορτών που διοργανώθηκαν για την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας.

Στην Αχιλλοπούλειο τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Αναστάσιος Αναστασίου, εκ μέρους της Ε.Κ.Κ. ο Αντιπρόεδρος  κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νίτσα Καζαμία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος καθώς και δεκάδες ανυπόμονα παιδάκια αλλά και γονείς, που έσπευσαν να του μιλήσουν.

Κατά την διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας, ο Πατριάρχης μίλησε συγκινημένος στα παιδιά, τους αποκάλυψε ένα μακρινό ταξίδι που θα κάνει στην Νότια Αφρική, εκεί όπου τον περιμένουν χιλιάδες παιδάκια σαν αυτά και απευθυνόμενος σε καθηγητές και γονείς, τόνισε με έμφαση: “Τα παιδιά μας όπως και όλα τα παιδιά του κόσμου αλλά και η νεολαία μας, αυτά είναι το μέλλον μας …”

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ.Μιχάλης Γκρουνστέιν αναφέρθηκε στην συμβολή και την βοήθεια της Εκκλησίας σε καίρια ζητήματα της Κοινότητας αλλά και την άψογη συνεργασία και κατανόηση που είχαν μεταξύ τους, όποτε χρειάσθηκε, σε θέματα καθημερινά.

Στη συνέχεια, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Μαριέττα Κουμαριανού από την πλευρά της τόνισε την συνεργασία και την κατανόηση που είχαν από την πλευρά του Πατριαρχείου για μια σειρά θεμάτων και ευχαρίστησε εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας για την συμβολή του τον Πατριάρχη.

Η σεμνή γιορτή έκλεισε με τα κάλαντα τα οποία έψαλλε ο Πατριάρχης μαζί με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και το προσωπικό της Αχιλλοπουλείου, ευχόμενους σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία…

Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης ανέβηκε στον επόμενο όροφο, της Αμπετείου Σχολής, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.κ. Θεόδωρο. Στην Αμπέτειο  τον καλωσόρισε ο Σεπτός Γέροντας,  Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, με τον οποίο παρακολούθησαν μαζί την αντίστοιχη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, των μαθητών της Σχολής, παρουσία του Διαχειριστικού Διευθυντή του Ιδρύματος, κ. Νικόλαου Βαδή, του Διευθυντή της Αμπετείου κ. Χρ. Παπαθανασίου και της Συντονίστριας Εκπαίδευσης κ. Μαριέτττας Κουμαριανού.

Δείτε σχετικά βίντεο από την εκδήλωση με χαιρετισμούς και ευχές του Αντιπροέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν και της  Συντονίστριας εκπαίδευσης κ. Μαριέττας Κουμαριανού

 

Αρέσει σε %d bloggers: