Νέο Φως 22.01.2018
22/01/2018
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ αποκαλύπτει…
22/01/2018
Show all

“Μπουκέτο” 3 εκδηλώσεων στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου

Το ekkairo.org σας υπενθυμίζει ότι η κοπή της βασιλόπιτας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου.

Την ίδια ημέρα θα γίνει και η απονομή των Κρατικών πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στους επιτυχόντες των εξετάσεων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Παράλληλα, το Ε.Π.Κ.Κ. σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τις Εκδόσεις Πατάκη έχουν την χαρά και την τιμή να παρουσιάσουν στην Ελληνική παροικία την τριλογία του πρόσφατα βραβευμένου με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος – συγγραφέα, Θεόδωρου Γρηγοριάδη. Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ., συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός κ. Χρίστος Παπαδόπουλος ενώ ο κ. Γρηγοριάδης θα ξεναγήσει το κοινό στο λογοτεχνικό του σύμπαν.

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1956 στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δίδαξε στη Μέση Εκπαίδευση και συνεργάστηκε µε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνοντας λογοτεχνικά σεμινάρια. Έχει γράψει έντεκα μυθιστορήματα, δύο συλλογές διηγημάτων και µία νουβέλα. Το «Παρτάλι» μεταφράστηκε στα γαλλικά και παρουσιάστηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών. Το μυθιστόρημα “Αλούζα, χίλιοι κι ένας εραστές” μεταφράστηκε στα αραβικά από τον Δρ. Χάλεντ Ραούφ, εκδόθηκε από το Εθνικό Κέντρο Μετάφρασης της Αιγύπτου και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 49ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου του Καΐρου στις 28 Ιανουαρίου του 2018. Το μυθιστόρημα του “Ζωή μεθόρια” τιμήθηκε πρόσφατα με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Η νουβέλα «Δεύτερη γέννα» ανέβηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Φιλίππων ενώ στο ίδιο Φεστιβάλ το 2015 παίχθηκε ο μονόλογος “Ο ξεχασμένος άγγελος των Φιλίππων” ενταγμένος στην παράσταση “Οι επτά άγγελοι των Φιλίππων” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Μιχάλη Αναστασίου δημιούργησαν μια σειρά ωριαίων ντοκιμαντέρ για το βιβλίο και την ανάγνωση, με τίτλο “Ο λόγος της γραφής” που παρουσιάστηκε από το Κανάλι της Βουλής. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της επιτροπής του Athens Prize for Literature.

Αρέσει σε %d bloggers: