Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 η αίθουσα του εντευκτηρίου Σ.Α.Ε ήταν όπως κάθε χρόνο κατάμεστη από μέλη και  προσκεκλημένους, εκπροσώπους και μέλη Αιγυπτιώτικων Συλλόγων και αρκετούς Αιγυπτιώτες της παροικίας που βρέθηκαν τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κ. Μιχαηλίδης ανέβηκε στο βήμα και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά και αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στην απώλεια του Μάνου Θεοδούλου. Μεταξύ άλλων είπε «Δυστυχώς το 2017 μας αποχαιρέτησε με ένα τραγικό γεγονός, καθώς ο φίλος, συνεργάτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάνος Θεοδούλου έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλους και θα μας σκιάζει για καιρό, αφού η προσφορά του στον Σύνδεσμο ήταν τεράστια, ενώ όσοι τον γνωρίζαμε έχουμε να λέμε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του…». Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του.

 

Ο κ. Κ.  Μιχαηλίδης τελειώνοντας την ομιλία του ενημέρωσε ότι ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων συμπληρώνει 85 χρόνια δράσης και προσφοράς. Ακόμα και σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές συνεχίζει αδιάκοπα το κοινωφελές του έργο, ενώ παραμένει η “γέφυρα” της Ελλάδας με τη Νειλοχώρα.  Το 2018 αποτελεί σημαδιακό έτος για τον Σύνδεσμο και θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των 85 χρόνων, βασιζόμενες στο τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τον Σύνδεσμο. “Αφουγκραζόμαστε το παρελθόν. Δρούμε στο παρόν. Σχεδιάζουμε το μέλλον! “

Στην συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε στο βήμα τον κ. Στ. Ταμβάκη, Επίτιμο Πρέδρο της ΕΚΑ για σύντομο χαιρετισμό.  Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας, κ. Γεώργιο, εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, να απευθύνει τον Χαιρετισμό της Εκκλησίας και να ευλογήσει την Βασιλόπιτα. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξανδρείας και Καΐρου, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. από τους Αιγυπτιώτικους Συλλόγους, νυν και τέως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Ε και εκπρόσωποι από τον Ελληνικό Προσκοπισμό στην Αθήνα και την Αίγυπτο.

 

Αρέσει σε %d bloggers: