(Δείτε βίντεο από τις ομιλίες – χαιρετισμούς των επισήμων)

Η φετινή ιστορική από κάθε άποψη κοινή εκδήλωση κοπή βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, των Παροικιακών Σωματείων και Οργανώσεων Νεολαίας, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στην Αχιλλοπούλειο Σχολή, ανέδειξε και απέδειξε ότι η αλληλεγγύη, η κατανόηση και η ενότητα είναι μερικά από τα πλέον πολύτιμα συστατικά που κρατούν ενωμένους τους Αιγυπτιώτες, στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Το συμπέρασμα αυτό κυριάρχησε στην κατάμεστη από επισήμους και Παροίκους όλων των ηλικιών, αίθουσα εκδηλώσεων της Αχιλλοπουλείου όταν στις 7:30 το απόγευμα οπότε ξεκίνησε η όμορφη κοινή γιορτή με τις παραδοσιακές βασιλόπιτες όλων των φορέων και οργανώσεων, για πρώτη φορά στα χρονικά δίπλα-δίπλα, να δεσπόζουν πάνω στο τραπέζι!

Στο ίδιο ακριβώς κλίμα, της σύμπνοιας και της ενότητας, ήταν και οι ομιλίες του προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή στην εναρκτήρια ομιλία του ανοίγοντας την αυλαία της εκδήλωσης, όπως και σε αυτήν του Έλληνα Γενικού Προξένου στο Κάιρο κ. Γιώργου Δακαλόπουλου, ο οποίος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση πόσο απαραίτητο και σημαντικό είναι ο Ελληνισμός να παραμένει δημιουργικός και πάντα ενωμένος.

Με ανάλογα μηνύματα και συναισθήματα και η ομιλία του πατήρ Στεφάνου, που εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Μέμφιδας και Πατριαρχικό Επίτροπο κ.κ. Νικόδημο, του Αντιπροέδρου της Ε.Κ.Κ. κ.Μιχάλη Γκρουνστέιν, της προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου και Γ. Γραμματέα της Ε.Κ.Κ. κ. Χρυσάνθης Σκουφαρίδου, του προέδρου της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρου Μπενοβία, της Προέδρου του σωματείου «Μαρία Αιγυπτία» κ.Ευαγγελίας Θηραίου, του Aντιπροέδρου της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Θωμά Βαγιωνίτη, επίσης, του Προέδρου του αθλητικού σωματείου Π.Α.Ο.Κ., κ. Ανδρέα Ρούσσου, καθώς και του κ. Ανδρέα Γιόσρυ, ως επικεφαλή του 1ου Συστήματος Προσκόπων και Προέδρου Σ.Ε.Ν.Ε.Κ.

 

 

Αυτό, λοιπόν, το πρωτόγνωρο και όμορφο κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης, ήταν διάχυτο παντού μέσα στην αίθουσα και εκδηλώνονταν αυθόρμητα σε κάθε ευκαιρία, είτε με ζεστό χειροκρότημα είτε το έβλεπες αποτυπωμένο στα συγκινημένα πρόσωπα και στις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων Παροίκων.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ανεπιφύλακτα μπορούμε να πούμε ότι, τα υπερπολύτιμα “τυχερά νομίσματα” που έκρυβαν οι φετινές βασιλόπιτες στην κοινή εκδήλωση της Ε.Κ.Κ., των Παροικιακών Σωματείων και των Οργανισμών Νεολαίας, είχαν ονόματα: αλληλεγγύη, ομόνοια, κατανόηση και ενότητα και τα κέρδισαν…όλοι, ανεξαιρέτως!

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: