Ο Π.Α.Ο.Κ. στο δρόμο προς τον τελικό του Πρωταθλήματος “Στέλλα Κυριάζη”
13/03/2018
Έφυγε ο Αλεξανδρινός ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης
14/03/2018
Show all

Με λύσεις εκπαιδευτικών προβλημάτων της Παροικίας πήγε στη Βουλή, ο Πρόεδρος Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής

Αναβαθμίσθηκαν και πήραν, πλέον, επίσημη μορφή τα αιτήματα και οι προτάσεις της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, για τα εκπαιδευτικά θέματα της Παροικίας, μετά τις συναντήσεις του προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή στη Βουλή, με τους εκπροσώπους του Κυβερνώντος κόμματος, αλλά και αυτών της μείζονος Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Νέο Φως” που κυκλοφόρησε και διατίθεται από χθες, οι επαφές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 διήρκησαν τέσσερις ημέρες και εξελίχθηκαν σε δύο διαδοχικές φάσεις.

Η πρώτη επικεντρώθηκε στην καταγραφή και παρουσίαση των θεμάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στα Ελληνικά σχολεία όχι μόνο στο Κάιρο αλλά σε ολόκληρη την Αίγυπτο και την Ομογένεια , σχετικά με την κάλυψη θέσεων και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, των κριτηρίων, της διαδικασίας αλλά και του χρόνου επιλογής τους, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Στο δεύτερο μέρος των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ.  κ, Χρήστος Καβαλής, που συνοδεύονταν από τον Κοινοτικό Επίτροπο κ. Ανδρέα Ρούσσο και τον εκπρόσωπο της στην Αθήνα κ. Xρίστη Θωμαΐδη, έθεσε υπόψη των συνομιλητών του συγκεκριμένες εφικτές και βιώσιμες προτάσεις, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν θετικά, και όλα, πλέον, συγκλίνουν προς το συμπέρασμα ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Όπως θα διαβάσετε αναλυτικά και κάθε λεπτομέρεια στο ¨Νέο Φως¨ που κυκλοφορεί από χθες, το πλήθος και η βιωσιμότητα των προτάσεων του προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή μπορεί να εστιάζονται στα ελληνόφωνα σχολεία της Αιγύπτου ωστόσο, η καθολική τους εφαρμογή, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την ενδεδειγμένη εθνική λύση, σε ανάλογα χρόνια εκπαιδευτικά θέματα για τα ελληνικά σχολεία σε όλο τον κόσμο!

Να σημειώσουμε ότι η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Καβαλή, τον Κοινοτικό Επίτροπο κ. Ανδρέα Ρούσσο και τον Εκπρόσωπό της στην Ελλάδα κ. Χρίστη Θωμαΐδη. Κατά τη διάρκεια των τετραήμερων επαφών της η Ε.Κ.Κ. είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων για θέματα παιδείας με: την κ. Έφη Καλαμαρά του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκη Κεραμέως Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Σάββα Αναστασιάδη Βουλευτή Θεσσαλονίκης  της Ν.Δ. και τον κ. Χρήστο Κελλά Βουλευτή Νομού Λαρίσης της Ν.Δ., τον Κωνσταντίνο Κατσίκη Βουλευτή Νομού Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη Αντιπρόεδρο της ΑΝΕΛ και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, τον κ. Ιωάννη Ιωαννίδη του Κ.Κ.Ε. καθώς και με τον κ. Άγγελο Τόλκα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: