thumbnail of 0416
Νέο Φως 16.04.2018
16/04/2018
“΄Εκρηξη” αφίξεων τουριστών από Μεγ. Βρετανία, Γερμανία και Ουκρανία στην Αίγυπτο!
18/04/2018
Show all

Βήμα-βήμα εκδηλώσεις και πρόγραμμα Προέδρων, Παυλόπουλου-Σίσι-Αναστασιάδη στην Αλεξάνδρεια, για την έναρξη του προγράμματος Νόστος

Η αναβίωση ζωηρών αναμνήσεων για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου, από το μακρινό παρελθόν ως τις ημέρες μας, κυριαρχεί στο πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει, παρουσία του Έλληνα Προέδρου Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σίσι και του Κύπριου Προέδρου κ.Νίκου Αναστασιάδη, στις 30 Απριλίου 2018 στην Αλεξάνδρεια.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει κατά τη διάρκεια των  εκδηλώσεων στην Αλεξάνδρεια, αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Αίγυπτο, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, στον οποίο οφείλεται αναμφισβήτητα η επιτυχημένη  προετοιμασία και επίτευξη των στόχων του Προγράμματος, που αγκάλιασαν εξ αρχής Αίγυπτος  και Κύπρος….

Το επίσημο, λοιπόν, πρόγραμμα της Ελληνικής αποστολής στη χώρα του Νείλου, περιλαμβάνει,  σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα εξής:

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, στις 5 μ.μ. θα δοθεί το επίσημο γεύμα των τριών Προέδρων, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξάνδρειας, που κατά το πρόγραμμα φέρει την ονομασία “Gala Dinner and music, and food festival”.

Tην επομένη, Τρίτη 1 Μαίου 2018, στις 10 π.μ. στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία των τριών Προέδρων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, με τιμώμενο πρόσωπο τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο, που αναμένεται να εκφωνήσει την κεντρική εναρκτήρια ομιλία των εκδηλώσεων “Νόστος-Η Επιστροφή” , από το παρελθόν.

Η ομιλία θα επικεντρωθεί στην μακραίωνη παρουσία των Ελλήνων στην Αίγυπτο και στις αδελφικές σχέσεις των δύο χωρών…

Την ίδια ημέρα, Τρίτη 1η Μαίου 2018 και ειδικότερα, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη των κ.κ.Παυλόπουλου, Αλ Σίσι και Αναστασιάδη στο Μουσείο Καβάφη και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη επίσκεψη τους στο Μοναστήρι του Αγίου Σάββα.

Την Τετάρτη 2 Μαίου 2018 στις 9 π.μ. οι τρείς Πρόεδροι είναι προγραμματισμένο να επισκεφθούν τον Πάπα και Πατριάρχη πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ με τον οποίο θα έχουν, κατά το πρόγραμμα, συνάντηση διάρκειας δύο ωρών.

Την ίδια ημέρα αργότερα, προβλέπεται επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής στο Ελληνικό Νεκροταφείο της Αλεξάνδρειας  ενώ στις 4 μ.μ θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα δοθεί, προς τιμή της, στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας ενώ αργότερα, έχει προγραμματισθεί επίσκεψη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξάνδρειας.

Η Ελληνική αποστολή αναμένεται ακόμα κατά τη διάρκεια της παραμονής της να επισκεφθεί και να αποδώσει φόρο τιμής στο ένδοξο Ελληνικό Νεκροταφείο του Ελ Αλαμέιν, μνημείο πεσόντων κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι, επίσης, υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη και βόλτα αναμνήσεων Έλληνων και Κυπρίων Αιγυπτιωτών.

Πρόκειται για τα, περίπου, 100 άτομα που θα βρίσκονται στην επίσημη αποστολή και, σημειωτέον, είναι όλοι τους φιλοξενούμενοι της Αιγυπτιακής κυβέρνησης οι οποίοι θα περπατήσουν στις παλιές και γνώριμες τους γειτονιές, τα σχολεία και τα δρομάκια της Αλεξάνδρειας, εκεί όπου αναμένεται να “ανακαλέσουν” στη μνήμη τους όμορφες και αγαπημένες παιδικές στιγμές από το παρελθόν.

Ακόμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν προγραμματισμένες επισκέψεις στο Σάρμ Ελ Σέιχ, αλλά και στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Κάιρο, τα μέλη της Ελληνικής αποστολής θα ξεναγηθούν στις διάσημες Πυραμίδες.

 

 

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: