Mια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, αντί του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπως γίνονταν μέχρι τώρα, θα πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα η φετινή Πανηγυρική πρωινή Θεία Λειτουργία, προς τιμήν της γιορτής των δύο Αγίων.

Η μεταφορά αυτή θεωρήθηκε αναγκαία, καθώς οι εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης στον Ι. Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο βρίσκονται ακόμα στο στάδιο ολοκλήρωσής τους, γεγονός που δεν επιτρέπει την ασφαλή διενέργεια λειτουργίας.

Όπως έγινε γνωστό, από τις προετοιμασίες των τελευταίων ημερών αλλά και τις διαθέσεις του, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος στο Κάιρο κ. κ. Νικόδημος επιθυμεί να προσδώσει ειδικά στη φετινή Θεία Λειτουργία προς τιμή της γιορτής των δύο Αγίων, ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα, και αναμένει την ανταπόκριση της Παροικίας.

Διότι ο εορτασμός, ειδικά των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παραδοσιακά άλλωστε, έδινε την ευκαιρία στους Έλληνες πιστούς της Παροικίας να προσέρχονται μαζικά στην εκκλησία, για να τιμήσουν τη γιορτή τους και κάτι ανάλογο εκτιμάται ότι θα συμβεί και φέτος, παρά την αλλαγή του χώρου.

Θυμίζουμε, λοιπόν, ότι μια ημέρα νωρίτερα, το πρωί της 20ης Μαΐου 2018, στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, θα δηλώσει το φετινό της “παρών” η Παροικία αφού εκεί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. κ. Νικόδημου  θα πραγματοποιηθεί η φετινή Πανηγυρική πρωινή Θεία Λειτουργία, προς τιμήν της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αρέσει σε %d bloggers: