Φωτογραφία:Υπουργός Τουρισμού Ράνια Αλ-Μασάτ (αριστερά), πρόεδρος της FIFA Τζιάννι Ινφαντίνο (κέντρο) και Υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας Σάχαρ Νασρ (δεξιά) στην τελετή υπογραφής συμβολαίου όπου η Αίγυπτος θα είναι Επίσημος Περιφερειακός Υποστηρικτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 της FIFA Ρωσία. 

Να προβληθεί και τελικά να “προκριθεί”  ως ιδανικός τουριστικός προορισμός, σε μια τηλεοπτική αγορά 5 δις ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, όσοι δηλαδή θα παρακολουθήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ της Ρωσίας, επιδιώκει η Αίγυπτος, μετά την προχθεσινή συμφωνία χορηγίας που υπέγραψε με την FIFA.

Η συμφωνία υπογράφηκε στη Μόσχα, μεταξύ του Προέδρου της FIFA Τζιάννυ Ιφαντίνο και των Αιγύπτιων Υπουργών Τουρισμού κ. Ράνια Αλ Μασάτ, Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας κ. Σάχαρ Νάσρ και αφορά χορηγία επίσημου υποστηρικτή της Αφρικής της διοργάνωσης, επιτυγχάνοντας με αυτή την κίνηση ευρεία προβολή της χώρας σε όλα τα γήπεδα, όπου θα διεξάγονται οι 64 ποδοσφαιρικοί αγώνες του Μουντιάλ.

Η συμφωνία χορηγίας εμπεριέχει το πρόγραμμα προβολής της Αιγύπτου με τίτλο “Experience & Invest” και έχει ως στόχο να παρουσιάσει στους τηλεθεατές τις τουριστικές εμπειρίες, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα της με σύγχρονο τρόπο.

“Παρομοίως με την FIFA, σκοπός της οποίας είναι η αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος και η μεγαλύτερη διείσδυση του στην παγκόσμια τηλεοπτική αγορά, έτσι και η Αίγυπτος, μέσω του προγράμματος χορηγίας με τον τίτλο “Experience & Invest” προσβλέπει και σκοπεύει στο να αναδείξει την ομορφιά της Αιγύπτου ως χώρα και τουριστικός προορισμός και να κάνει γνωστές παράλληλα, τις οικονομικές της δυνατότητες, στους επενδυτές ” ανέφερε σε δήλωση του, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο διευθυντής πωλήσεων και στρατηγικής της FIFA κ.Ian Downie.

“Αυτό είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, με την οποία συνάπτει συμφωνία η Αίγυπτος και είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να παρουσιάσουμε με σύγχρονο τρόπο, την πλούσια ποικιλία των τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η χώρα μας “ανέφερε σε δήλωση της η Αιγύπτια υπουργός Τουρισμού κ. Ράνια Αλ Μασάτ, την οποία μετέδωσε σε ανταπόκριση της η Αλ Αχράμ.

¨΄Οντως επίσημος Περιφερειακός Υποστηρικτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 της Ρωσίας, μας δίδεται η ευκαιρία ανάδειξης της Αφρικής, αλλά και να επισημάνουμε και να γνωστοποιήσουμε την ποιότητα και την τεράστια επενδυτική πολυμορφία των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Αίγυπτος” επεσήμανε από την πλευρά της η Υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας κ.Σάχαρ Νάσρ.

Η εκστρατεία της Αιγύπτου Experience & Invest, χρησιμοποιεί τα hashtags των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και ενημέρωσης όπως: #thisisegypt και investinegypt, τον λογαριασμό του Instagram @experienceegypt και στις Ιστοσελίδες www.investinegypt.gov.eg/english καθώς και http//www.egypt.travel/

Επίσης, η Microsite www.egypt.travel/worldcup θα είναι, παράλληλα, διαθέσιμη σε ότι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ώστε να υλοποιηθεί μια νέα και σύγχρονη προσέγγιση, ώστε να προσελκύσει η Αίγυπτος περισσότερους τουρίστες από όλο τον κόσμο και επίσης, να προωθήσει και να αναδείξει την χώρα, ως έναν μεγάλο και ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις.

Φωτογραφία από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Αρέσει σε %d bloggers: