thumbnail of 0625
Νέο Φως 25.06.2018
25/06/2018
Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο σήμερα το πρωΐ
25/06/2018
Show all

Αρχίζει σήμερα στην Αλεξάνδρεια Θεολογικό συνέδριο για τον Άγιο Κύριλλο Λούκαρι

Άρχισαν να καταφθάνουν, από χθες Κυριακή το απόγευμα, στην Αλεξάνδρεια, ηγέτες, εκπρόσωποι και αντιπροσωπείες Ορθοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών από ολόκληρο τον κόσμο, στα πλαίσια θεολογικού συνεδρίου που διοργανώνει το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Άγιο Κύριλλο Λούκαρι, που δολοφονήθηκε άγρια το 1963 από τους Τούρκους, το οποίο ξεκίνησε επίσημα σήμερα και ολοκληρώνεται μεθαύριο Τετάρτη 27 Ιουνίου.

Χθες Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και σε αυτήν ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος καλωσόρισε και ευχαρίστησε παράλληλα τους καλεσμένους και συμμετέχοντες στο συνέδριο, για την παρουσία τους.

Την Θεία λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόδρομος Ξενάκης.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι, το εν λόγω Θεολογικό Συνέδριο που αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερες από 30 αποστολές απ’όλο τον κόσμο, φέρει τον τίτλο Άγιος Ιερομάρτυρας, Πατριάρχης Αλεξανδρείας και κατόπιν Κωνσταντινουπόλεως, Κύριλλος ο Λούκαρις και κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθεί σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, με αφορμή την θλιβερή επέτειο των 380 χρόνων, από τον μαρτυρικό του θάνατο.

Αρέσει σε %d bloggers: