Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο σήμερα το πρωΐ
25/06/2018
Έργα Αιγυπτιωτών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
26/06/2018
Show all

Εγκαινιάζεται το Σάββατο στην Αίγυπτο το μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο στον κόσμο!

Ένα από τα μεγαλύτερα Αιολικά πάρκα στον κόσμο, με 300 ανεμογεννήτριες και συνολικό κόστος 625 εκ δολαρίων, εγκαινιάζεται το ερχόμενο  Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στην περιοχή Gabal El-Zeit της Αιγύπτου, έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του, προχθές Κυριακή 24 Ιουνίου, το Υπουργείο Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το εν λόγω Αιγυπτιακό Αιολικό Πάρκο-μαμούθ με δυνατότητα παραγωγής  580 μεγαβάτ (MW) έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια της χώρας να αυξήσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, που παράγει από ανανεώσιμες πηγές και είναι ένα έργο η κατασκευή του οποίου άρχισε το 2015 και σε αυτό έχει ενσωματωθεί σύστημα προστασίας σε 37 είδη αποδημητικών πουλιών, θα διέρχονται Άνοιξη και Καλοκαίρι, από την ίδια περιοχή!

Σύμφωνα με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης ο επικεφαλής κ. Οσάμα Νόμαν, χαρακτήρισε το έργο ως το “μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο” όσον αφορά την έκτασή του, τον αριθμό των στροβίλων και τις ικανότητές του σε παράλληλες λειτουργίες, καθώς στην περιοχή έχουν καταγραφεί άνεμοι με ταχύτητα από 12 έως 33 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, η Αίγυπτος έχει θέσει ως στόχο την ικανοποίηση του 20% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως το 2022 και, σε ποσοστό 42% έως το 2025.

Αρέσει σε %d bloggers: