Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρ. Καβαλής  μόλις έλαβε η ΕΚΚ την επιστολή που μόλις δημοσιεύσαμε. Θα ακολουθήσει Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κ. Μερόπη Τζούφη, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2018, με μεγάλη πιθανότητα παρουσίας και του κ. Κουίκ στην συνάντηση.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το θέμα της εκπαίδευσης και λειτουργίας των Ελληνικών Σχολείων στην Αίγυπτο και όχι μόνο . Η κ. Τζούφη, μέσω του διευθυντή του γραφείου της κ. Νταή, ανακοίνωσε την Πέμπτη 9 Αυγούστου, τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα από το ενδιαφερόμενο προσωπικό οι θέσεις των εκπαιδευτικών στα Ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου.

Σημειώνεται, δε πως σχεδόν καθημερινά ο κ. Καβαλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κ. Κουίκ, ο  οποίος έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα ως αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΚ αλλά και οι γονείς των μαθητών, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών και προσωπικά στους κ.κ Τζούφη και Κουίκ, που κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα Ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ευελπιστώντας να βρεθεί μια ριζοσπαστική και οριστική  λύση σε αυτό το επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο πρόβλημα.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, είναι ένα ζωντανό κύτταρο ελληνισμού στην Αίγυπτο. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφουγκράζονται τις ανάγκες όχι μόνο των Ελλήνων του αλλά και Καΐρου ολόκληρης της Αιγύπτου. Έχουν  άριστες σχέσεις και δίαυλο επικοινωνίας με τις πολιτειακές Αρχές της Ελλάδας για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν.

Από την πλευρά όμως και η ΕΚΚ είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει βοήθεια, όποτε και σε όποιον τομέα χρειαστεί η πατρίδα, ακλουθώντας την μακρά παράδοση του Αιγυπτιώτη  Ελληνισμού.

Αρέσει σε %d bloggers: