Μία ιδιαίτερα λαμπρή εκδήλωση παράλληλα με την τελετή έναρξης « Καβάφεια 2017 » στην Αλεξάνδρεια, αποτέλεσαν και  τα εγκαίνια  έκθεσης  της  αρχιτέκτονος  – ζωγράφου ,  Άννας Φιλίνη,  με θέμα «Δράματα εξουσίας σε ιστορικά ποιήματα του Καβάφη».

Η  εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας  (απ΄όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν) και στην  οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων : η εκ των Αντιπροέδρων της Ελληνικής Βουλής κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου,  οι  Υφυπουργοί  Παιδείας Κώστας Ζουράρις , Εξωτερικών Γίώργος Κατρούγκαλος,  Διεθνών Πολιτιστικών Σχέσεων της Αιγύπτου, Χισάμ Μουράντ, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής πολιτικής – Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής, οι  πρέσβεις της Ελλάδος και Κύπρου στην Αίγυπτο  κ.κ  Μιχάλης Διάμεσης  και  Χάρης Μορίτσης , ο Έλληνας Βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης , ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας και αρκετοί άλλοι Αιγύπτιοι Αξιωματούχοι.

Η έκθεση περιελάμβανε 24 πίνακες  στους οποίους εικονίζονταν τα πορτραίτα των πρωταγωνιστών από ισάριθμα ποιήματα του Καβάφη και συνοδεύονταν  από σκηνές  μέσα από τα δράματα των ιστοριών τους.

       

Αρέσει σε %d bloggers: