ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου στις 7:30 μ.μ., όλους τους Έλληνες που βρίσκονται στο Κάιρο σε μια ανοικτή χωρίς περιορισμό συζήτηση. Η Ε.Κ.Κ. θα διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά των παροίκων, και θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τα καθορισμένα δρομολόγια μεταφοράς επικοινωνώντας με τα γραφεία της Κοινότητας στις εργάσιμες ώρες.
Ο στόχος μας από την συνάντηση αυτή, είναι να εκφραστούν φανερά, για να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις, όλοι οι προβληματισμοί που πιθανό να υπάρχουν από τα όσα κυκλοφόρησαν και συζητιούνται στην παροικία το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα δίνουμε την ευκαιρία να γίνουν όλες οι ερωτήσεις που θα ήθελε κάποιος ή κάποια να κάνει και δεν του δόθηκε η ευκαιρία πιο πριν, ώστε να έχει πλήρη και σωστή ενημέρωση. Ακόμα καλύτερα, θα είναι όποιος ή όποια διαθέτει κάποια στοιχεία για οποιοδήποτε θέμα, να μας τα εκθέσει δημόσια και θα είναι ευπρόσδεκτα, ώστε να δοθούν απαντήσεις.
Στόχος μας λοιπόν είναι με νηφάλιο τρόπο και σωστή ενημέρωση, να κυλήσει όλη η συζήτηση ώστε να είναι θετική και αποτελεσματική, όπως ακριβώς προβλέπει ο Κώδικας Ηθικής Δεοντολογίας της Ε.Κ.Κ. όταν λέει ξεκάθαρα στο σημείο Ε9: «…διαφάνεια στις ενέργειες … με φανερές διαδικασίες, με ειλικρίνεια, σαφήνεια και χωρίς καμία απόκρυψη.»
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως η από τον Απρίλιο ασταμάτητη ανακατωσούρα είναι κάτι που μας ευχαρίστησε. Η συνάντηση της Τρίτης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε πως θα μπορούσαμε χωρίς όλη αυτή την αναστάτωση, να φτάσουμε σε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα!
Θα δανειστώ μια σκέψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου κ. Νικόδημου που είπε «πως όταν προστρέχουμε σε τρίτους να λύσουν τα προβλήματα μας , αυτό δείχνει έλλειψη εξυπνάδας».
Ας φανούμε λοιπόν όλοι πιο έξυπνοι από ότι δείξαμε μέχρι σήμερα, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή την δημόσια πρόσκληση.
Χ.Θ.Καβαλής
Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ.

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: