Σύμφωνα με το φετινό  πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 75ης Επετείου των Μαχών του Ελ Αλαμέιν, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου 2017, προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από την πλευρά των επισήμων στο Διασυμμαχικό  Μνημείο .

Τους επίσημους προσκεκλημένους  υποδέχτηκε ο Αιγύπτιος πρόεδρος , ο οποίος εξήρε το ρόλο και τις θυσίες των Συμμάχων στις ιστορικές αυτές μάχες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια, μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Πάνος Καμμένος, ο Έλληνας Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο, κ. Μιχάλης Διάμεσης , ο Κύπριος Πρέσβης  στο Κάιρο Χάρης Μορίτσης,  καθώς και αντιπροσωπείες από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Ολλανδία , Ισπανία, εκπρόσωποι Εκκλησιών, ενώ  την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, στη συγκεκριμένη πρωινή εκδήλωση,  εκπροσώπησε ο κ.Μιχάλης Γκρουνστέιν.

Τους επισήμους υποδέχθηκε ο Αιγύπτιος πρόεδρος  Αμπντ Ελ Φατάχ  Σίσι, ο οποίος αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό  και είχε μία σύντομη  συνομιλία με τον Έλληνα Υπουργό, χαρακτηριστικό δείγμα των καλών σχέσεων των δύο χωρών.

Λίγη ώρα αργότερα ο Υπουργός Πάνος Καμμένος  προσήλθε στο Εθνικό μνημείο πεσόντων όπου τον υποδέχθηκαν στην είσοδο  πρόσκοποι , αντιπροσωπείες των Ελληνικών Σχολείων  του Καΐρου,  Αχιλλοπουλείου και Αμπετείου καθώς και του Αβερωφείου  Αλεξανδρείας .

Ενώ στον εσωτερικό χώρο έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου , από τους εκπροσώπους ξένων αντιπροσωπειών καθώς και  από  τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη και  την κ.Βίλλυ Πολίτη, Κοινοτική επίτροπο που εκπροσώπησε την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου .

Θερμές  χειραψίες αντάλλαξαν με τον  Έλληνα Υπουργό επίσης ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν , ο Κοινοτικός Επίτροπος Ανδρέας Ρούσσος και  οι διευθυντές  Αχιλλοπουλείου κ.Αναστάσιος Αναστασίου και  Αμπετείου  κ. Χρήστος Παπαθανασίου.

Αμέσως μετά ο κ. Πάνος Καμμένος  φανέρα συγκινημένος, χαιρέτησε τον τελευταίο επιζώντα Έλληνα βετεράνο πολέμου του Ελ Αλαμέιν, κ. Γιάννη Νικολόπουλο, στον οποίο μάλιστα στο τέλος της εκδήλωσης παρέδωσε, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας , τιμητική πλακέτα.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ, λεπτομέρειες και άλλα στιγμιότυπα από την ίδια εκδήλωση, θα βρείτε στο ”Νέο Φως” που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

  

 

Αρέσει σε %d bloggers: