Η Ελληνική γέφυρα επικοινωνίας  προς τον Αραβικό κόσμο είναι, πλέον, ευδιάκριτη από όλους του λαούς της περιοχής αλλά και την Ευρώπη, όπως αποδεικνύεται από την ανταπόκριση χωρών και των συμμετοχών τους στην δεύτερη Ευρω-Αραβική Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Αθήνα.

Στη Σύνοδο θα τεθούν προς συζήτηση γεωπολιτικά θέματα και θα αναζητηθεί συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ναυτιλίας, της εκπαίδευσης, του τομέα των παραγωγικών επενδύσεων των αραβικών χωρών στην Ευρωπαική Ένωση αλλά και των ευρωπαικών επενδύσεων στον αραβικό κόσμο.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι: ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ιορδανίας Γιαρούμ Καντά, η Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ Ελιζαμπέτα Μπιενκόβσκα, ο Έλληνας Επίτροπος για την Μετανάστευση Δημ.Αβραμόπουλος.

Επίσης, ο γενικός διευθυντής για την Ενέργεια της Ευρωπαικής Επιτροπής Ντομινίκ Ροστάρι, οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ισπανίας Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος και ο πρόεδρος των της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων Ναέλ Αλ Καμπαρίτι.

Ακόμα, θα είναι εκεί με εκπροσώπηση τους όλα τα υπουργεία της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν επιβεβαιωμένες δεκάδες ακόμα άλλες συμμετοχές από αντιπροσωπείες του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Αραβικά διμερή Επιμελητήρια, οργανώσεις και υψηλόβαθμα στελέχη ευρωπαϊκών και αραβικών εταιριών, ο αριθμός των οποίων, εκτιμάται, ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τις εξήντα!

Στρατηγικός εταίρος και μέγας χορηγός της Διάσκεψης θα είναι η μεγαλύτερη σήμερα κατασκευαστική εταιρία της Μέσης Ανατολής Consolidated Contactors Company(CCC) χρυσός χορηγός η Palestinian Greek Friendship Cooperationand Association,αργυρός η Ελληνική ΔΕΠΑ Public Gas Corporationκ.α.

Αρέσει σε %d bloggers: