Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης αλλά και παρουσία πλήθους πιστών Αιγυπτιωτών, τελέσθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, 8 Νοεμβρίου, στο Πατριαρχικό παρεκκλήσιον του Αγίου Νεκταρίου όπου βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του  Άγιου Νικόλαου  Hamzaui, εσπερινός αφιερωμένος στη μνήμη και στην γιορτή του Αγίου Νεκταρίου.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο μικρό, πλην όμως λιτό και πανέμορφο, εσωτερικό της μικρής αυτής εκκλησίας, από τον πανηγυρικό εσπερινό όπου χοροστάτησε ο  Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος και των υπολοίπων κληρικών, αλλά κι από ψαλμωδίες που πλημμύρισαν στον χώρο από τον Κοινοτικό Πρωτοψάλτη Γιάννη Κούντρια, στον οποίο συνέδραμε ο Αραβόφωνος ψάλτης Tony Attalah καθώς και μαθητές βυζαντινής μουσικής.

Τον εσπερινό τίμησε, επίσης, με την παρουσία του συμπροσευχόμενος στο Ιερό του μικρού παρεκκλησίου και ο Πατριαρχικός  Επίτροπος Καΐρου και Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ο οποίος το πρωί της επομένης τέλεσε την Θεία Λειτουργία, φανερά συγκινημένος, συναίσθημα που αποτυπώθηκε στον λόγο του, αναφερόμενος στην πίστη και την ταπεινότητα, παρά τα όσα του καταμαρτυρούσαν, του Αγίου Νεκταρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι,ανάμεσα στο πλήθος των πιστών, διακρίναμε ακόμα τη Γενική Γραμματέα της Ε.Κ.Κ. κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου καθώς και την Κοινοτική Επίτροπο κ Βίλλυ Πολίτη,το ίδιο συγκινημένες  κάτι που έγινε αντιληπτό ιδιαίτερα κατά την περιφορά της θεοστολισμένης εικόνας του Αγίου Νεκταρίου, από τον Μητροπολίτη Νικόδημο.

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, το συναίσθημα δέους και συγκίνησης που νοιώθει ο επισκέπτης στο διώροφο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό από την ψυχική ανάταση που νοιώθει, περπατώντας στους χώρους όπου έζησε σε μια σημαντική περίοδο της ζωής του  ο Άγιος, διάγοντας ασκητική ζωή.

Στον επάνω όροφο, λοιπόν, ο επισκέπτης μπορεί να δει τους λιτούς χώρους αλλά και το δωμάτιο όπου διέμενε ο Άγιος Νεκτάριος, όπως αυτά εμφανίζονται στο φωτογραφικό υλικό που διαθέτει το  http://ekkairo.org/

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: