Το ελαφρύ αεράκι, χθες, το απόγευμα στην αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, μετέφερε παντού γύρω την χαρά και την προσμονή των καλεσμένων,να δουν την όμορφη Μαριονέττα να έρχεται, ντυμένη με το νυφικό της!

Τα φλας των φωτογράφων, λίγο πριν τις 5, “προανήγγειλαν¨τον ερχομό της νύφης, που εμφανίσθηκε πράγματι, από την στροφή, περπατώντας πάνω στο χαλί συνοδευόμενη από τον πατέρα της, την ίδια δε στιγμή ακούσθηκαν οι παραδοσιακοί αλαλαγμοί χαρούμενων γυναικών, που εκφράζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αργά, αρχοντικά η νύφη ανέβηκε τα λιγοστά σκαλιά της εκκλησίας, εκεί όπου την περίμενε με ‘ένα μπουκέτο άσπρα τριαντάφυλλα, ο ανυπόμονος γαμπρός Γιάννης και μαζί, πλέον, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους Ιούσεφ Ελ Σάμυ και Μέχερ Ρέζκ, πέρασαν την πόρτα και άρχισαν να περπατούν προς το εσωτερικό του ναού, ενώ τρία παρανυφάκια τους έραναν με ροδοπέταλα…

Στο τέλος της διαδρομής,τους περίμεναν ανυπόμονοι και χαμογελαστοί, δίπλα απο το τραπέζι του γάμου, οι κουμπάροι του ζευγαριού η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. Σούλα Σκουφαρίδου και ο Μηνάς Αντωνίου, οι οποίοι αφού έδωσαν τις τελευταίες συμβουλές στους νεόνυμφους στάθηκαν ευλαβικά δίπλα τους και απέναντι από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου και Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.Νικόδημο, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε,άρχισε την θεία λειτουργία του γάμου.

     

 

Το ρολόι έδειχνε 5 και τέταρτο, όταν η κουμπάρα Σούλα Σκουφαρίδου περνούσε τις βέρες του γάμου στα δάκτυλα της Μαριονέτας και του Γιάννη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, οι συγκινημένοι γονείς του ζευγαριού έβλεπαν τα παιδιά τους να χαμογελούν ευτυχισμένα καθώς η κουμπάρα ακουμπούσε προσεκτικά τα στεφάνια του γάμου στα κεφάλια τους.

Στο εσωτερικού του ναού η τελετή “ντύνονταν” με τους ψαλμούς του Κοινοτικού Πρωτοψάλτη Γιάννη Κούντρια, δυο νεαρές κοπέλες  μόλις είχαν τελειώσει την διανομή μικρών πουγκιών γεμάτων  από ρύζι και τα πρόσωπα δεκάδων καλεσμένων συγγενών,αλλά και φίλων του ζευγαριού έλαμπαν από χαρά και ανυπομονησία, καθώς έβλεπαν ότι η ώρα πλησιάζει…

Και, πράγματι, το ρολόι έδειχνε 6 παρά είκοσι, όταν το ζευγάρι ξεκίνησε τον παραδοσιακό χορό του Ησαΐα, γύρω από το τραπέζι, ενώ το ρύζι που έριχναν οι καλεσμένοι επισφράγιζε τις νοερές ευχές τους προς το ζευγάρι, για  πολλούς απογόνους…

Το κλίμα, οι χαιρετισμοί στη συνέχεια οι αγκαλιές, αλλά και οι φωτογραφίες ήταν ο κατάλληλος επίλογος, που επιβεβαίωνε ότι ο χθεσινός γάμος της Μαριονέτας και του Γιάννη ήταν, αναμφίβολα, ένα σπουδαίο και σημαντικό γεγονός για την Ελληνική παροικία του Καΐρου!

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα της χαράς, διακρίναμε τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ. κ.Χρήστο Καβαλή, τον Ταμία της Ε.Κ.Κ κ.Αντώνη Ιορδανίδη, την Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη, τους Κοινοτικούς Επίτροπους κ.κ.Ανδρέα Γιόσρυ, Ανδρέα Ρούσσο, Στέλιο Χαλκιά και φυσικά, όλους τους υπαλλήλους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που έσπευσαν αμέσως μετά το τέλος της τελετής, όλοι μαζί, ως μια οικογένεια να φωτογραφηθούν μαζί με τους νεόνυμφους, στα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

Μαζί με όλους τους παραπάνω, έτσι και όσοι εργάζονται και συνεργάζονται με το ekkairo.org ευχόμαστε στη Μαριονέτα και το Γιάννη ,   ‘ Βίον ανθόσπαρτον’

Αρέσει σε %d bloggers: