thumbnail of 1115
Νέο Φως 15.11.2017
15/11/2017
Πρόσκληση Συλλόγου, Πτολεμαίος Α’, εις τη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη
16/11/2017
Show all

Βραβεία και υπόκλιση στο κοινωνικό έργο της Αικατερίνης Μπελεφάντη – Σοφιανού και του δρ. Σπυρίδωνα Θ. Καμαλάκη

Μία σπουδαία όσο και αξιέπαινη τελετή, αυτή της απονομής “Βραβείου Ευποιίας” της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης (Φ.Α.Α.Θ.) σε δύο σημαντικές προσωπικότητες, θα  πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 , στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Μεγάρου Μακεδονικών Σπουδών (διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 4, στον 1ο όροφο) στην οποία αξίζει ιδιαίτερη αναφορά και προβολή.

Πρόκειται για μια λαμπρή τελετή στην οποία θα βραβευθούν, για την προσφορά και το έως σήμερα ανεκτίμητο έργο τους, αφ’ ενός, ο Μέγας Άρχοντας λογοθέτης  Δρ. Σπυρίδωνας Θ. Καμαλάκης και, αφ’ ετέρου, η Αρχόντισσα Εκκλησιών κα Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού, η προσφορά και το κοινωνικό έργο της οποίας δικαίως χαρακτηρίζεται απ’ όλους μοναδικό.

Το πόσο σπουδαία και σημαντική είναι η παραπάνω τελετή, αποδεικνύεται, επίσης, και από το γεγονός ότι τόσο προς τα τιμώμενα πρόσωπα αλλά και τους παρευρισκομένους, θα απευθύνει μήνυμα και εγκάρδιος  χαιρετισμός  ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής  κ. κ. Θεόδωρος Β.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής, θα προηγηθεί η απονομή Βραβείου, Τιμητικού Διπλώματος και Μεταλλείου, στον κ. Σπυρίδωνα Καμαλάκη, από τον Πρόεδρο της Φ.Α.Α.Θ. κ. Θεόδωρο Δαρδαβέση και θα ακολουθήσει η αντίστοιχη απονομή από τον αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Παπανικολάου, του διακεκριμένου Βραβείου, Τιμητικού Διπλώματος και Μεταλλείου, στην κα Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού.

Την εν λόγω τελετή θα “ντύσει” μουσικά, με συνοδεία πιάνου, βιολοντσέλου, βιολιού και κιθάρας ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης Γρηγόρης  Παπαεμμανουήλ ο οποίος θα πλαισιώνεται από κλιμάκιο του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού οι “Δομέστικοι”.

 

Αρέσει σε %d bloggers: