Αύριο Παρασκευή 24/11/2017 ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου(ΕΝΟΚ) καλεί τα μέλη του να ψηφίσουν το νέο Δ.Σ. που θα διοικήσει τον οργανισμό από τώρα και για τέσσερα χρόνια.

Η διοίκηση του σωματείου βέβαια είναι το ένα σκέλος, το δεύτερο και βασικότερο είναι πως αυτό το Δ.Σ. θα επιφορτιστεί και με τη σύνταξη του νέου καταστατικού που οφείλει να λάβει υπόψη του όλα τα δύσκολα που βάζει το σημερινό αλλά και να εξασφαλίσει την Ελληνικότητα του Σωματείου.

Οι εκλογές λοιπόν αυτές γίνονται σύμφωνα με τον νέο νόμο των Αθλητικών Σωματείων, 71/2017 και βάση του πρότυπου καταστατικού  της ολυμπιακής επιτροπής, που δεδομένης της μη απαρτίας στην προηγούμενη έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΝΟΚ, αυτούσιο ισχύει για τον ΕΝΟΚ, οπότε και το καταστατικό του δεν είναι πλήρως προσαρμοσμένο στα όσα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, γι’αυτό θα παρακαλούσα να προσέξετε πολύ τα πιο κάτω.

Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε πως η συνέλευση θα είναι έγκυρη μόνο αν παρευρεθούν αυτοπροσώπως (άρθρο 16 του πρότυπου καταστατικού)  το 20% των μελών του ΕΝΟΚ, δηλαδή 51 άτομα τουλάχιστο (άρθρο 14 του πρότυπου καταστατικού).

Αν δεν παρουσιαστούν, η συνέλευση ακυρώνεται και ορίζεται διαχειριστικός μηχανισμός από υπαλλήλους του ΕΝΟΚ ή κρατικούς, μέχρι να γίνει η επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση!

Έχουμε λοιπόν από τις 9:00πμ έως τις 7:00μμ να περάσουμε μια βόλτα από τον ΕΝΟΚ την Παρασκευή 24.11.2017, να δηλώσουμε παρουσία και να ψηφίσουμε αυτούς που εμπιστευόμαστε για την επόμενη τετραετία. Πιστεύω πως κανείς μας δεν θα ήθελε να διοικηθεί ο ΕΝΟΚ από τους υπαλλήλους του ή άλλους κρατικούς, γιατί απλά δεν κοπιάσαμε να πάμε, όταν η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου διέθεσε σχεδόν 2,000,000 Λίρες Αίγυπτου για την ανακαίνιση του χώρου τα τελευταία χρόνια, για να τον απολαμβάνουμε όλοι ως την Ελληνική γωνιά στο Νείλο.

Άλλο ένα νέο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι πως το Δ.Σ. απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Ταμία και πέντε μέλη άνω των 35 ετών και δύο κάτω των 35 ετών σύμφωνα με το άρθρο 26 του πρότυπου καταστατικού, δηλαδή 10 άτομα! Εμείς έχουμε μόνο 9 υποψηφίους έναν για κάθε θέση προεδρείου, πέντε άνω των 35 και μία για κάτω των 35. Με βάση τα όσα γνωρίζαμε αυτοί θα ψηφίζονταν αριστίδην και θα έμενε και μία θέση για κάποιο μέλος κάτω των 35.

Δεν είναι έτσι .. πρέπει οι υποψήφιοι ονομαστικά να λάβουν την έγκριση της συνέλευσης για να ψηφιστούν αριστίδην (άρθρο 16 του πρότυπου καταστατικού)! δηλαδή τουλάχιστο το 50% + 1 ψήφων των παρόντων μελών, ως απόδειξη ότι χαίρουν της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της συνέλευσης. Με άλλα λόγια όποιος  λάβει λιγότερο από 27 ψήφους δεν θα είναι μέλος του Δ.Σ. και προφανώς ο αριθμός του νέου Δ.Σ. θα καθοριστεί από αυτή τη βασική και ασυνήθιστη μέχρι τώρα παράμετρο.

Για τους πιο πάνω λόγους η παρουσία μας την Παρασκευή είναι επιβεβλημένη αν θέλουμε όντως το ιστορικό αυτό σωματείο να μην μπει στην δύνη περιπετειών που έχουν άγνωστο και επισφαλές τέλος για το στολίδι της παροικίας μας στον Νείλο.

Όλοι λοιπόν εκεί την Παρασκευή !

Χ.Θ.Καβαλής – Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ.

Αρέσει σε %d bloggers: