Ξεφυλλίζοντας τις αναμνήσεις…
27/11/2017
Τιμητική διάκριση για την Αιγυπτιώτισσα Πέρσα Κουμούτση
28/11/2017
Show all

Η αυλαία κλείνει …. 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα.

Για τους λάτρεις του Ελληνικού Κινηματογράφου θυμίζουμε ότι έχετε ακόμη μία τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσετε σήμερα και αύριο, 28 – 29 Νοεμβρίου, δύο αξιόλογες ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών :

“Πλατεία Αμερικής 2016”

Στα πλαίσια του “Festival of Festivals” θα προβληθεί στις 28 Νοεμβρίου και ώρα 13:00,στην κινηματογραφική αίθουσα Odeon Cinema 2, η 90′ ταινία, “Πλατεία Αμερικής 2016″, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σακαρίδη και σενάριο σε συνεργασία του ιδιού καθώς και των Βαγγέλη Μουρίκη και Γιάννη Τσίρμπα.

” Ο Τάρεκ πρόσφυγας από τη Συρία βρίσκεται με τη δεκάχρονη κόρη του στην Ελλάδα με σκοπό να μεταβεί στη Γερμανία. Με τη βοήθεια του Χασάν, διακινητή μεταναστών, καταστρώνουν το σχέδιο εξόδου με πλαστά διαβατήρια. Ο Μπίλλη ένας rockn’ roll τύπος, ιδιοκτήτης μπαρ στην πλατεία Αμερικής, έχει βαλτώσει με τη μοναχική ζωή του. Όταν η Τερέζα, μια μουσικός από την Αφρική, έρχεται να κάνει τατουάζ στο παράνομο τατού studio στο πατάρι του μπαρ, ο Μπίλλη την ερωτεύεται. Η Τερέζα, όμως, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό της αποφασίζει να μεταναστεύσει στη Γαλλία. Ο Νάκος, παλιός φίλος του Μπίλλη, ζει ακόμη με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που του έχουν πάρει την πλατεία και θέλει να γίνουν όλα όπως παλιά. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο “εξολόθρευσης” μεταναστών. Γίνεται, όμως, ένα μοιραίο λάθος. Το μοιραίο λάθος του Νάκου γίνεται η αφορμή να ανατραπούν τα σχέδια της Τερέζας και του Τάρεκ, αλλά και η μοίρα του Μπίλλη.”

” Brazuca “

Η δεύτερη ταινία, που προβάλλεται στα πλαίσια του διαγωνιστικού προγράμματος “Cinema of Tomorrow”, θα ανέβει στη μεγάλη οθόνη, στις 28 και 29 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης 15:30 και 18:30 αντίστοιχα, στον κινηματογράφο Odeon Cinema 3.

Η 19 λεπτών ταινία ” Brazuca ” διαδραματίζεται… ” Εν μέσω μουντιαλικού καλοκαιριού, όπου ο 11χρονος Μπόικο θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει την επίσημη μπάλα της διοργάνωσης, τη «Brazuca», προκειμένου να σταματήσουν οι φίλοι του να τον βάζουν τερματοφύλακα.”

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο επιμελήθηκε ο Φαίδων Γκρέτσικος. Θα λάβουν μέρος οι ηθοποιοί: Μπόικο Πασκάλεβ, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μιχάλης Ταμπακάκης, Πάνος Γκρέτσικος, Φωκίων Μπόγρης, Γιάννης Πιτταροκοίλης, Ανέστης Μορφίδης, Μαρία Μπαλούτσου. Τεχνική υποστήριξη: Κώστας Σταμούλης στη διεύθυνση φωτογραφίας, στο μοντάζ ο Γιώργος Γεωργόπουλος και στον ήχο ο Άρης Παυλίδης.

 

 

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: