Σύντομα οι απευθείας πτήσεις Ηράκλειο – Σαρμ Ελ Σέιχ!
06/12/2017
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2017
07/12/2017
Show all

Λαμπρότητα και συγκίνηση χθες και σήμερα στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Χαμζάουι

Πραγματοποιήθηκε το πρωί με κάθε λαμπρότητα και συγκίνηση, λόγω της σημερινής γιορτής του Αγίου Νικολάου η Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, στην οποία χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μέμφιδος, κ.κ. Νικόδημος, παρουσία του  Καθηγούμενου Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ύδρας, κ.Θεολόγου Γρηγοριάτη.

Παρευρέθηκαν ο  Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, εκ μέρους της Αραβόφωνης Κοινότητας ο κ.Ρόμπερ Χόσνυ, την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Επόπτρεια γραφείων κ.Βίλλυ Πολίτη,  ενώ παρίστατο οι Επίτιμοι Αντιπρόεδροι της Ε.Κ.Κ, κ.κ Νικόλαος Βαδής και Νικόλαος Πολίτης.

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Γρηγοριάτης εκήρυξε τον Θείο Λόγο της ημέρας.

Μεταξύ του πλήθους πιστών, προέδρων και εκπροσώπων Παροικιακών Σωματείων, βρισκόταν και η αντιπροσωπεία μαθητών της Αχιλλοπουλείου και Αμπετείου Σχολής, συνοδευόμενη από τους  διευθυντές τους κ.κ. Αναστάσιο Αναστασίου και Χρήστο Παπαθανασίου, καθώς και άλλους εκπαιδευτικούς.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η στιγμή κατά την οποία ο Πατέρας Τιμόθεος δίνοντας το μικρόφωνο προσκάλεσε, λίγο πριν το τέλος της Λειτουργίας, τους μικρούς μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής και αυτοί ανταποκρινόμενοι με χαρά έψαλλαν το Πάτερ Ημών, προκαλώντας σε όλους τους παρευρισκόμενους, πριν λάβουν τη Θεία Κοινωνία, πρωτόγνωρα και όμορφα συναισθήματα.

Είχε προηγηθεί χθες βράδυ, στον ίδιο χώρο (και μοναδικής ομορφιάς) Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο Ιερός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.κ.Θεόδωρος, ενώ δίπλα του παρέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.κ.Νικόδημος, παρουσία όλου του κλήρου της περιοχής του Καΐρου, πλαισιωμένη από την ψαλτική δεινότητα του Κοινοτικού Πρωτοψάλτη Γιάννη Κούντρια, και του Αραβόφωνου, επίσης, ψάλτη Τόνυ Ατάλαχ.
 Αναφερόμενος στον Θείο Λόγο, ο Επίσκοπος Βαβυλώνος, κ.κ.Θεόδωρος, τόνισε τη σημασία της ονομασίας Νικόλαος την οποία ανέλυσε ως ερμηνεία, ότι, με τη  θεία έννοιά του, το όνομα σημαίνει Νίκη του Λαού, όχι με την αστική, αλλά με αυτή τη Χριστιανική που σημαίνει Νίκη του λαού των πιστών, που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του Αγίου Νικολάου, δηλαδή, την πραότητα, την πίστη και την κατανόηση.
 
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στον χθεσινό Πανηγυρικό Εσπερινό Λειτουργία, διακρίναμε εκπροσώπους της Ε.Κ.Κ όπως την Γ.Γραμματέα κ.Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, τον Ταμία κ.Αντώνη Ιορδανίδη, την Επόπρεια Γραφείων κ.Βίλλυ Πολίτη, τον Κοινοτικό Επίτροπο, κ.Ανδρέα Γιόσρι, τον Επίτιμο Αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Κ. κ.Νικόλαο Πολίτη καθώς και την Αντιπρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου κ.Βάσω Γαζή.
Αρέσει σε %d bloggers: