Ανακοινώθηκε ανακάλυψη νέας μούμιας στο Λούξορ
10/12/2017
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 11 Δεκεμβρίου
11/12/2017
Show all

Με θέα τα Χριστούγεννα, γιορτινή επίσκεψη μαθητών της Αχιλλοπουλείου στο σπίτι του Κύπριου Πρέσβη

Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 25 μικρούς…μάγους με δώρα αντίκρυσε, χθες το πρωί, στο άνοιγμα της Πρεσβευτικής του κατοικίας, στο Ζαμάλεκ, ο Κύπριος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ.Χάρης Μορίτσης αντικρύζοντας του μαθητές της  Α΄Β΄και Στ’ τάξεως της Αχιλλοπουλείου Σχολής, με τους συνοδούς δασκάλους τους και  τον Διευθυντή της Σχολής κ. Αναστάσιο Αναστασίου!

Επρόκειται για επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Κύπριου Πρέσβη, σημειωτέον για τρίτη συνεχή χρονιά και στην οποία κυριάρχησε η συγκίνηση, η απλότητα παιδιών και μεγάλων και, βεβαίως, το χρώμα  και το κλίμα των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που πλησιάζουν…
Η οικειότητα και η απλότητα του Κύπριου Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, ως οικοδεσπότη έδωσε την ευκαιρία στα πιο συνεσταλμένα
μικρότερα παιδιά να κινούνται άνετα, να δοκιμάζουν λιχουδιές και ξηρούς καρπούς από την τραπεζαρία αλλά και στους συνοδούς τους
όπως οι δασκάλες κ.κ. Αργυρώ Ταυρίδου, Ιωάννα Κατσιφάρα, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Μαριέττα Κουμαριανού, αλλά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Νίτσα Καζαμία, να νοιώουν κυριολεκτικά  “σαν το σπίτι τους”.
Έτσι, λοιπόν, σε ενα τέτοιο όμορφο περιβάλλον και κλίμα ξεκίνησαν οι κουβεντούλες και τα πειράγματα, το στόλισμα του  Xριστουγεννιάτικου δένδρου, η φιλική κουβέντα γνωριμίας των μαθητών με τον Κύπριο Πρέσβη, και εν συνεχεία, το πλουσιοπάροχο γεύμα με πίτσες και λιχουδιές, γλυκίσματα, η τούρτα-έκπληξη δώρο του Πρέσβη στους καλεσμένους του, οι αναμνηστικές φωτογραφίες με θέα τον ήρεμο Νείλο καθώς και η ανταλλαγή δώρων μαθητών και συνοδών, με τον κ.Χάρη Μορίτση.
Ο επίλογος της τρίωρης αυτής επίσκεψης, ανήκε στους μαθητές, εκπαιδευτικούς της Αχιλλοπουλείου Σχολής και στους συνοδούς τους, όταν όλοι μαζί, έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στον εμφανώς συγκινημένο Κύπριο Πρέσβη, που έδωσαν ευχή να ξανασυναντηθούν πάλι και του χρόνου, για να ζήσουν ανάλογες στιγμές.
Το ekkairo.org εξασφάλισε αποκλειστικά και σας παρουσιάζει, σήμερα, μοναδικές φωτογραφικές στιγμές από αυτήν τη συνάντηση και σας προσκαλεί να ευχηθούμε νοερά και ξεχωριστά ο καθένας μας, “Χρόνια Πολλά”  για τις Άγιες ημέρες που έρχονται!
Αρέσει σε %d bloggers: